Exact acelasi lucru ca si mai sus - doua grupe diferite. Insa atentie, faptul ca in livret exista 346 grupa 1 si 346 grupa 2 nu inseamna ca circula zilnic doua garnituri diferite.
La CFR nu mai exista trenuri partea a II- a și prin urmare nu exista livrate pentru grupe diferite.
Trenurile partea a ll- a din ce știu circulau la anumite date cind se estima un volum mare de călători, dar circulau la citeva ore de trenul baza, nu la minute.
Cel mult în livretul actual poate exista mențiunea de stil vechi,, necesar trei garnituri de vagoane seria..."
De asemenea trenurile nu se numeroteaza după principiul ,,spre vest sau spre est"
În România trenurile care circula ,,spre Bucuresti" au numar par iar cele c
are circula ,,de la Bucuresti" au numar impar.
Fiecare secție din tara are stabilit sensul,,de la Bucuresti" și sensul ,,spre Bucuresti".
Înainte trenurile aveau doua numere diferite deoarece își schi.bau sensul în parcurs, fapt știut doar de ceferiști, călătorii nu știau.
La fel este și azi trenurile circula uneori cu doua numere pe care le tot schimba în parcurs, funcție de sensul de mers. Exemplu 1766/1766-1. Călătorii nu-l știu datele astea tehnice.
Așadar 347- 2 este numărul trenului care circula spre Bucuresti. Prezumînd ca ar circula vreodată 347- 2 partea a II- a acesta ar avea alt număr.
346- 1 circula de la Bucuresti.
Deci nu au legătură cu care garnitura e în circulatie( grupa cum zicea H Radulescu)
Nu se vor întâlni în circulație trenuri cu nr. 346- 1 și 346- 2.
Numerotarea trenurilor este reglementata de intructia 005
Secţiunea a 5-a Numerotarea trenurilorArticolul 123(1) Numerotarea trenurilor de călători și marfă pe rețeaua CFR se face conform reglementărilor specifice întocmite de către administratorul infrastructurii feroviare, în acord cu reglementările internaționale.(2) Fiecărui tren i se atribuie un număr stabilit prin graficul de circulație a trenurilor. Pentru trenurile neprevăzute în graficul de circulație a trenurilor, numerele se atribuie prin dispoziția de punere în circulație.(3) Regula generală în numerotarea trenurilor este:a) în sensul de la București - număr fără soț;b) în sensul spre București - număr cu soț.(4) În anumite cazuri, numerele trenurilor de călători și marfă pot fi precedate de un indicativ sau urmate de o cifră.