TransMontana - Softronic - scara H0

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Florinn

Administrator
Membru personal
Super Moderator
Trenulist
17 Ianuarie 2006
5.547
16
Cluj Napoca / Bucuresti
www.trains-addicted.ro
WEBSITE
http://www.trains-addicted.ro
YAHOO
bogdannf
LOCATION
Cluj Napoca / Bucuresti
Salut,

va voi prezenta mai jos reproducerea la scara H0 a locomotivei TransMontana realizata de Softronic.

Locomotiva reala a fost prezentata in 2010 la zilele feroviare, subiect dezbatut aici.

Cele doua locomotive prezentate mai jos au trebuit realizate in timp record, practic am lucrat zi si noapte la ele si am reusit sa le termin in 5 zile, de aceea sunt multe lucruri ce vor fi imbunatatite pe viitor.

Locomotivele nu au toate elementele de pe acoperis conforme cu originalul, nu au barile de la usi si de pe capete, nu au farurile la tampoane si anumite inscriptii, lipsesc ramele de la geamurile laterale, grila de la faruri si sitele de aerisire nu sunt realizate asa cum as fi dorit eu, nu s-au facut modificari la pluguri si nu s-au vopsit bandajele osiilor, cabinele nu sunt 100% corecte, toate acestea din cauza timpul foarte scurt in care au trebuit realizate.

Din pacate am foarte putine poze din timpul lucrarilor:Am lucrat cu abs de 1, 0.5 si 0.3 mm grosime, kit tamiya.Parbrizele au fost realizate din abs transparent de 1mm grosime.

Inscriptionarea s-a facut cu decal, cei care le-au vazut pe viu pot confirma ca acest aspect nu este observabil :D

Personal consider acest model ca fiind cel mai frumos dintre cele ce le-am realizat pana acum, desigur ca este o parere subiectiva.
Imi pare rau ca locomotivele au plecat la fel de repede cum au si aparut, cert este ca imi place foarte mult acest model si il doresc si in colectia mea. Singura solutie ca asta sa se intample este sa realizez si alte exemplare, ocazie cu care intentionez sa remediez neajunsurile de care vorbeam mai sus.

Pareri, intrebari, sfaturi? 8)
 
n-or fi 100% corecte, dar sincer arata bestial; cred ca e cea mai misto locomotiva cfr la scara ho pe care am vazut-o (ce-i drept, si coloritul original a dat multe bile albe la catalogarea asta)
asteptam cu interes v2 :p pana atunci va felicit pe toti din plin
 
ce pot sa spun, pentru niste modele facute in 5 zile, arata excelent. pentru un model cat mai conform, cred ca singura soutie este rapid prototyping sau carcase turnate in rasina... pur si simplu e prea mult de lucru la carcasa, iar singurele parti reutilizabile sunt zone din acoperis si zona laterala a sasiului (corespunzator locomotivei reale, nu sasiului modelului h0)....

sa intelegem ca acum se plimba prin birouri de unde poate trage cu ochiul pe fereastra la sora 1:1...
 
Felicitari, ce pot sa zic, decat ca te-ai autodepasit cu modelele astea
apropo, in aceste 5 zile cred ca ai dormit cate 2 ore nu? ca sa le realizezi asa rapid, ca cine nu stie zice ca nu e mare lucru de facut la ele dar a fost, migala
Inca o data felicitari si asteptam seria 2, ca acum oricum stii de ce te-ai lovit in seria 1 si mai faci reveniri asupra unor detalii
 
am impresia ca cineva, sau citiva dintre noi, doresc sa "scrie" pagini de aur in domeniul modelismului...si ma refer la toate incercarile facute de cutezanti din toata tara!!!de la est la vest si de la nord la sud!!! :D