Test functionare diverse modele de locomotive la HO

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

aulin

Well-Known Member
Trenulist
27 Ianuarie 2016
294
14
Cuneo
ICQ
543
AOL
alco
LOCATION
Cuneo
Asa cum scrie si in titlu,fiindca HGDan a scris intr-un topic durata de functionare a unui model BR 218 FLM,mi-am propus sa aflu durata de utilizare a unui motor dintr-un model de locomotiva din colectia mea,fara a forta sau a distruge intentionat,mers obisnuit,viteza de croaziera cu citeva vagoane la roata,in functie de timpul disponibil,estimez un rulaj de~10,15 min.zilnic.In cazul meu am ales pt.acest test locomotiva BR 110 Roco,o locomotiva frumoasa,digitala,decodor ESU V3.Dispun de un circuit in mansarda locuintei,de L=3m portiune dreapta+curbe R3 si 4 Piko la capete,in total circuitul are 9,2m(~800 m in realitate)
O vedere de ansamblu al circuitului(cu si fara posterul de fundal)

Locomotiva aleasa:


Acest test a inceput de ceva vreme(am un carnetel unde notez fiecare miscare-in ture nu in timpi-ca sa stiu distanta parcursa)in momentul de fata am ajuns la 138 ture circuit(faceti si voi un calcul simplu la km reali parcursi de aceasta locomotiva pina acum :D )
Cu aceasta ocazie,invit si alti colegi care au incercat sa faca teste similare sau au o evidenta a orelor de functionare la modelele lor,sa le prezinte aici,poate vor fii de folos cindva
Daca nu am postat unde trebuie,rog adminii sa mute unde se crede de cuviinta,multumesc
 
Aulin, locomotiva ta, abia a facut un parcurs de aproximativ 1,2 km. (138 ture a cate 9,2 m)
Convingerea mea este ca ea nu va avea cand sa faca un total de 50 km in istoria ei, asta nu ca nu ar rezista, ci pur si simplu nimeni nu sta zilnic sa ruleze o locomotiva cand mai are in colectie inca o gramada. Cred ca cu cat ai mai multe locomotive, cu atat vor rula mai putin. Asta a ta, ii prevad o viata extrem de lunga. Acel model este reusit. :lol:
 
Las-o zi si noapte. Pentru orice evntualitate pune-ti un senzor de fum in incapere :|

O tura, dupa cum am calculat, raportat la 60 km/ora o face in aprox 30-40 sec. prt 50 km rezulta 5000 ture, rezulta 200.000 secunde aprox 56 ore. si vezi daca rezista...

nu stiu daca am calculat bine, ca m-am grabit
asa ca nu sariti la mine la gat :))
 
Doru a spus:
Aulin, locomotiva ta, abia a facut un parcurs de aproximativ 1,2 km. (138 ture a cate 9,2 m)

Dupa calculul meu,in lumea miniaturala HO,138 de ture inseamna multi km.parcursi,deh...fiecare crede ce doreste

Eporteka@:da prietene,ai avut dreptate,am cronometrat,la un tur complet pe circuitul exterior la o viteza medie s-au inregistrat fix 40 sec
 
Aulin, eu ma refer la km reali si nu cei la scara H0.Oricum, nu ai cand sa o uzezi, presupunind ca nu va merge non-stop si mai ai si altceva de facut in casa. Plus mai multe locomotive in remize. Practic viata reala a unei locomotive macheta, o fi ea lunga, dar mai mult in vitrina. De aici nici nu-i vad rostul unor echipari cu motoare scumpe "pe viata"
 
.... De asta este bine sa ai si o gramada de locomotive care nu prea-ti plac - deci le tii mai mult prin vitrina: daca iti crapa un motor la una rulata mai des, ai de unde sa ii pui altul... :D
 
nu cred ca testul este folositor. cu ce ne ajuta?
asa cum au spus si ceilalti nu cred ca se va ajunge la folosirea unei locomotive pina la epuizarea si distrugerea motorului.... poate doar daca e folosita la fel de mult si de urmatoarele generatii :wink:
dar pina la urma fiecare cu experimentele lui.....
 
aulin a spus:
mi-am propus sa aflu durata de utilizare a unui motor dintr-un model de locomotiva din colectia mea,fara a forta sau a distruge intentionat.....

Deci,ce va indispune?
 
Mie nu mi se pare ceva iesit din normalitate daca colegul nostru trenulist Vasilica(aulin) face un test de anduranta la un anumit tip de model feroviar, important este ca am vazut(cel putin eu) in premiera micul sau cuib de refugiu trenulist, mai pe inteles diorama lui ce se afla in mansarda, este o realizare frumoasa si asteptam mai multe detailii despre aceasta constructie ce se doreste pentru fiecare dintre noi un mic refugiu de relaxare .

Felicitari pentru diorama :aplauze:
 
@ aulin : eu chiar nu vad sensul incercarii. si daca crapa motorul dupa 10km ce ai demonstrat?
in fine, multa bafta, ai grija la depunderile de pe sina si la frecarile din angrenaje. si ca tot veni vorba , producatorii dau garantie la rularea modelelor?