Sunt un norocos

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

sogard_2003

Well-Known Member
Trenulist
19 Ianuarie 2016
3.617
67
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Din Multimaus-ul meu a curs o cantitate semnificativa de BERE (rece)... abia astept sa il desfac si sa il curat sa vedem daca mai merge.... poate s-a imbatat procesorul aflat in el, sau poate potentiometrul ..... am dat de dracu' ca nu am bani de altu' nou..... :D :-x :( :mask:
 
Trebuie sa ii fac o baie in izopropilic, dar intai sa vad ce e cu potentiometrul. sper ca e curat.
Culmea, mouse-ul s-a imbatat in tren, in punga in care era pus era si o cutie de bere care s-a perforat, dar nu stiu cum ca nu am gasit inca explicatia. Printre alte produse de modelism s-au mai imbatat si podul H0, centrala digitala NanoX precum si un pod pe N... betie mare. \Deh m-am grabit sa prind trenul si berea am pus-o langa toate astea in punga... :oops: :oops: uite ce s-a ales... graba strica treaba :( :(
 
DIN Multimouse a curs bere sau PE Multimouse a curs bere? :D
Lasand acum gluma la o parte, conductivitatea electrica a lichidelor (mai mare sau mai mica, dupa natura lichidului respectiv) poate sa cauzeze aparitia de scurtcircuite in dispozitivele electronice udate.
Nu-i prea off-topic sa povestesc ca asa am patit eu cu telefonul mobil, la Mare, cand un val mai puternic a ajuns pana la el. Apa marii, care este un electrolit excelent datorita sarii dizolvate, a scurtcircuitat IMEDIAT tot telefonul. Dupa vreo doua zile de lasat la uscat parca a inceput sa mai miste, dar nu si-a revenit 100% decat atunci cand l-am dus la o firma de reparatii de profil din Oradea, unde a beneficiat de nustiuce tratamente cu nustiuce substante care au inlaturat toate reziduurile si (cred ca) au regenerat cumva traseele afectate de electroliza (curent electric + electrozi metalici + electrolit = electroliza, cu tot ce deriva de aici).
Deci eu zic sa demontezi cat poti de repede Multimousele, sterge-l cat poti de bine si... mergi cu el la o firma de reparatii telefoane mobile, sa-l curete.
 
Daca nu a fost pusa asa in functiune, ai sanse bune. incearca cit mai repede sa cureti cablajul. Daca nu, ai sanse mari sa incepe o corosiune din care cauza chiar poti sa-ti arunci Multimaus-ul. Eu folosesc pentru cazuri asemanatoare sau ceva lichid special (de ex. de la Kontakt Chemie), sau isopropanol.
 
Tocmai am desfacut mouse-ul si nu am vestile cele mai bune. de pornit porneste, de intrat in meniu intra... totul bun si frumos. Problema este la display. Acolo nu se mai vede bine decat dintr-un unghi inclinat. Iar display-ul nu este lipit cu cositor cum ma asteptam ci este aplicat cu ajutorul unor benzi conductoare pe placa de textolit. NU stiu de unde provine problema dar unele linii din anumite litere nu se mai vad bine...... iar tot ecranul se vede pulsatoriu... usor pulsatoriu... cred ca e de la microprocesor...
 
Cred ca intr-o buna zi o sa imi iau campii..... Berea asta a ajuns peste tot, probabil ca si potentiometrul e afectat. Cu ecranul am rezolvat partial, evident berea a ajuns si intre ecran si placuta de textolit si facea figuri pe la capitolul contacte..... in fine am curatat si ecranul se vede bine.. dar ca sa imi dea de furca s-a ars un led la backlight, o bucata de plexiglass cu doua SMD-uri verzi... unu ars, al doilea nu merge ca e asta in scurt..... asa ca ecranul e neluminat. Bine ca am salvat mouse-ul. Acuma sa vedem de unde scot eu un led smd verde.. poate pe la vreun CD-rom, hard mai vechi vazusem... pfff munca dracului...
Am aflat de ce s0a spart cutia de bere.. poveste lunga asa ca la romani. Culmea e ca nu eu sunt de vina. revin pe la amiaza.....
 
Dragos, ai fost inspirat ca ai lasat ce trebuie la Cristi :D S-ar fi imbatat si EA :D

P.S. Incearca cu led-uri de culoarea substantei care a provocat "dezastrul" :p