Sunet la Roco BR 151

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

johnnycash

New Member
3 Februarie 2011
9
0
Galati
LOCATION
Galati
va salut. am o locomotiva BR 151 de la roco, este cea din starsetul 41318 ( http://www.roco.com/products/Roco/41318.aspx ), si as vrea sa ii montez un decodor de sunet.

eu am desfacut-o dar am observat ca nu e deloc spatiu pentru un difuzor. a montat cineva sunet pe o astfel de locomotiva?.. am vazut ca seamana cu BR 111 tot de la roco.
( http://www.roco.com/products/Roco/62403.aspx )

la fel si actionarea electrica a pantografelor as vrea s-o fac sa functioneze, dar nu stiu daca s-ar putea. mersi.
 
vad ca nu prea ati avut contact cu aceasta locomotiva..atunci poate ma ajutati cu cateva sfaturi:

1. care decodor de sunet ar fi mai bun?..de la ce firma.. eram ferm convins sa merg pe ESU Looksound, dar din cate am mai citit pe forum nu ar fi chiar asa de bun?!.. eventual dati-mi niste linkuri de unde pot sa-l cumpar.

2. daca cumpar un decodor ESU Loksound 3.5 sau 4.0, actualul decodor trebuie inlocuit cu cel ESU nu? (locomotiva a venit cu un decodor standard - am atasat in poza)
si inca ceva. am un vagon de la fleischmann - cupla Profi, si nu stiu cum sa-l conectez la vagoanele mele care au cuple standard roco. am vazut ca cupla fleishmann nu se scoate de nici un fel, sa poata fi schimbata.

merci
 
Montarea unui decodor cu sunet presupune inlocuirea celui existent, care poate fi reutilizat pe o alta locomotiva digitalizabila.
In ceea ce priveste inlocuirea cuplelor ne_interschimbabile Fleischmann, am facut aceasta manevra pe vagonul mentionat aici. Din pacate nu-mi mai amintesc codurile noilor port-cuple, dar... poate le gasim intr-o lista cu accesorii & piese de schimb Roco sau Fleischmann.
 
ok merci mpursu. .. si ca decodor de sunet..totusi ce as putea folosi. ma bate gandul sa achizitionez un LokSound 4.0. a mai folosit cineva?.. se incinge la fel ca 3.5?
merci.
 
LokSound V4 mi s-a parut ca nu se mai incinge asa de tare ca V3.5; in plus s-a renuntat la sistemul cu difuzoare de 100 ohmi, si s-a trecut pe 8 ohmi (parca).
In ceea ce priveste montarea lui in locomotiva ta, cred ca poti taia 1/3 din pcb fara probleme, mutand firele care colecteaza curentul mai acana. Acolo ar trebui sa intre un difuzor oval (nu stiu daca si camera de rezonanta).
Bafta!
 
am si o E 50,insa nu m-am uitat la ea sa vaz daca merge sunet in ea,pentru ca nu mi se pare prea interesant sunetul in locomotive electrice (insa imi place sunetul Taurusului de la Railjet de la Roco :p )....nu cumva ar merge difuzorul sub sasiu :roll:

Andrei,decodoarele se incing atunci cand tensiunea la sine nu este stabilizata 16 V (@dac si-a tot batut gura pe forum,insa nimeni nu vrea sa citeasca=priceapa :evil: )....daca masori la o centrala Roco,ai sa gasesti peste 18 V....

vaz ca pana acum nimeni nu a facut o recenzie a decodorului V4...pe aici am auzit destui cu probleme la aceasta generatie de decodor...chiar am avut ocazia sa vaz 2 locomotive "innebunite" ,ce nu raspundeau la comenzi...
 
LokSound v4.0 inlatura definitiv problema incalzirii folosind un etaj final audio in clasa D (similar modulelor Dietz); teoretic, scade insa fidelitatea reproducerii sunetelor.

Am sa fac un test comparativ intre V3.5 si V4.0 privind calitatea sunetelor emise...