Sugestii layout H0 pe o placa de 1.2m x 2m

 • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
  Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

carp.andrei

Member
4 Mai 2016
28
0
Salut!

Am nevoie de ajutorul vostru. Sunt in pana de inspiratie. Am la dispozitie o placa de 1.2m x 2m pe care vreau sa realizez un traseu, cat de cat complex, pe care sa se dea junioru' cu trenuletele. Traseul trebuie deocamdata sa fie complet plat, fara relief, deoarece placa cu sine va fi stocata vertical, in spatele unei canapele atunci cand nu va fi folosita. Asta e, constrangerile spatiului din apartament nu ne permit sa lasam layout-ul pe pozitie mereu...

La ora actuala am acest traseul din poza de mai jos.


Mai am si doua macaze pe stanga de la revista "Trenuletul electric" si cateva bucati de sina tot de la revista, si ma ganedsc sa le adaug si pe ele... Mai am in plan sa mai cumpar niscaiva sine si macaze PIKO pentru a extinde layout-ul. Avem acum doua locomotive si lucrez in paralel la un controller DCC. Punand cap la cap ideile mele de pana acum, am venit cu propunerea de layout de mai jos, dar totusi cred ca se poate mai bine...


Layout-urile le-am lucrat in SCARM, am atasat arhiva cu fisierele sursa "Trains.7z".

Astea fiind spuse, astept parerile voastre!
Numai bine!
Andrei
 

Atașamente

 • Layout_actual.jpg
  Layout_actual.jpg
  192,1 KB · Vizualizări: 749
 • Propunere_layout.jpg
  Propunere_layout.jpg
  232,6 KB · Vizualizări: 746
 • Trains.7z
  1,9 KB · Vizualizări: 59
Din motive de spatiu mi-am facut si eu mai de mult o placa din osb de 12mm cu dimensiunile 1,8m*1m, placajul l-am imbracat in mocheta verde ca sa protejeze de aschii si in acelasi timp sa se vada mai frumos.
Nu este complex , ovalul cu cateva macaze si turnanta unde garez si intorc locomotivele. 
Salut!

Frumoasa colectie de locomotive.
M-am gandit si eu la o placa turnanta. Nu prea stiu cum se va impaca juniorul cu ea, dar e-o idee interesanta. Mai ales ca la un moment dat gasisem si niste cladiri de remiza special de plasat in jurul unei placi turnante...

Buna ideea, sa vad cum o integrez si ce placi turnante ieftine gasesc....

P.S.: Ce locomotive ai in colectie?
 
Salut.
Placa turnanta este de la Kibri , este ceva de munca la ea pentru ca trebuie sa ii faci alimentarea cu teniune pentru sine.
In caz ca te intereseaza sa faci pe placa ta asa ceva ai mai jos link catre albumul meu de pe Photobuchet sa vezi cum am procedat cu alimentarea.
http://s288.photobucket.com/user/GFN11/library/TURNANTA?sort=3&page=1
Cat despre colectia de locomotive nu prea am cum sa le insir pe toate 76 dar le poti vedea pe aproape toate in linkul de mai jos.
http://caiferate.fr.yuku.com/topic/3802#.Vzi5ESF2xpg

Numai bine si spor la treaba.
 
La spatiul de 1.2 x 2 m ai putea realiza o diorama complexa la N :). Eu lucrez la o diorama N de 1.48 x 0.85 si e mult de lucru :).

Spor.
 
Da, m-am gandit si la posibilitatea de a folosi o scara mai mica... TT sau N. Dar asta pe viitor. H0 mi s-a parut mai potrivita pentru juniorul meu de acusi 6 ani. Plus ca ce-am cumparat a venit cumva in continuarea seturilor vechi facute la Lugoj pe care am testat apetitul juniorului pentru trenulete.
Am facut phase- ut la seturile alea vechi, ca oricum imi dadeau mai multa frustrare decat bucurie de-acum si-am continuat cu H0, dar sine si material rulant mai actual.

Inca mai rumeg in fundal ce variante de traseu as putea implementa.