Eusebiu bacsy, să ştii că şi la Sighişoara se mută linia destul de mult.....de la actualul traseu.....După ieşirea din gara Sighişoara linia nu va mai face o curbă la dreapta, pentru direcţia Mediaş, ci va merge direct pe sub dealul pe care urcă DN 13 la ieşirea din Sighişoara (cam din zona de unde vechea mocăniţă o lua la stânga spre Agnita) intră sub deal, trece pe sub strada Corneşti/DN 13 şi iese din tunelul ce va avea cam 300 m, cu vreo 50 m înainte de giratoriul de la bifurcaţia DN 13 (spre Tg.Mureş) şi DN 14 (spre Mediaş), pe dreapta DN 13, la vero 30 m de drum. Va traversa DN 13 (pe zona dintre giratoriu şi podul peste Târnava, cam pe la inceputul parcării de pe dreapta DN-ului....unde stau, acum, fetiţele/ le va strica locul de muncă...probabil şoseaua va avea un pod peste linie, aici.
Traseul liniei va continua spre al doilea tunel, în care va intra puţin mai la nord de acea platformă de gunoi a oraşului, trecând pe sub "Hula Daneşului" pe o lungime de vreo 800 m şi va ieşi după cele câteva case ce sunt pe partea de vest a hulei spre Daneş, unde va face conectarea la linia existentă şi unde e sfârşitul buclei de acum, spre Mediaş.
Cel mai bine se vede pe poza Google pe care am desenat-o.
Aceleaşi chestiuni le mai puteţi vedea şi pe "forumtrenuri.com" la "lucrări de reabilitare a M 300 Teiuş-Sighişoara".
Eu am trecut personal acum 2 zile spre şi dinspre Mediaş, prin zonă, şi pot spune că se lucrează la intrările în ambele tunele.
Pentru edificare............