Stiri

bogdanra, aici nu este vorba despre soareci, ci despre urmarile unei astfel de fapte.imagineaza-ti...un derbedeu arunca o piatra si sparge geamul unui vagon in care se poate afla un cunoscut/amic/ruda.ca urmare, respectiva persoana este ranita cu gravitate.politia , in haine civile, apare dupa, prinde faptasii.persoana ranita sufera leziuni grave, pierde partial vederea, etc.
te satisface faptul ca infractorul a fost prinsa sau ai fi fost mai fericit daca politia era prin preajma si nu se mai intampla nimic din toate cele(imaginate)?

inainte de pleca din tara, imi aduc minte cum incepeau echipele de politie (2 politai+2 jandarmi in termen, cu AK-urile dupa ei) sa patruleze cartierul dupa ora 22:00.ca urmare, puteam ajunge linistit acasa ,la orice ora din noapte, fara sa imi umplu pumnul cu cheile de la apartament cand vreun nemernic aparea din penumbra, cu un pretext oarecare.
mai tarziu, au aparut si patrulele de zi, constiuite din 2 jandarmi, care actionau prin toata zona, mai ales prin scoli. astfel prezenta lor inhiba
actiunile celor certati cu legea.

interesantul...un Tepes-Voda era numa´ bun!

Nou!Din 10 septembrie - reduceri tarifare pe anumite trenuri si relatii de transport
10-09-2012
începând cu data de 10 septembrie 2012, CFR Că’lă’tori acord㒠reduceri comerciale pentru că’lă’toria cu anumite trenuri şi pe anumite relaţii de că’lă’torie, astfel:

Pentru că’lă’toria cu trenurile IR 1746 şi IR 1745, pe relaţii de că’lă’torie la care staţia cf de plecare şi destinaţie reprezint㒠staţii cf de pe secţia de circulaţie cuprins㒠între staţiile cf Satu Mare – Cluj Napoca şi retur se acord㒠50% reducere din tariful tren Interregio, clasa 1 şi clasa a 2-a.

Pentru că’lă’toria cu trenurile IR 1742 şi IR 1741 pe relaţii de că’lă’torie la care staţia cf de plecare şi destinaţie reprezint㒠staţii cf de pe secţia de circulaţie cuprins㒠între staţiile cf Satu Mare – Oradea şi retur se acord㒠40% reducere din tariful tren Interregio, clasa 1 şi clasa a 2-a.

Pentru că’lă’toria cu trenurile IR 1642 şi IR 1641 pe relaţii de că’lă’torie la care staţia cf de plecare şi destinaţie reprezint㒠staţii cf de pe secţia de circulaţie cuprins㒠între staţiile cf Baia Mare – Dej Că’lă’tori şi retur se acord㒠40% reducere din tariful tren Interregio, clasa 1 şi clasa a 2-a.

Pentru că’lă’toria cu trenurile IR 1936 şi IR 1938 respectiv IR 1937 şi IR 1939 pe relaţii de că’lă’torie la care staţia cf de plecare şi destinaţie reprezint㒠staţii cf de pe secţia de circulaţie cuprins㒠între staţiile cf Oradea – Cluj Napoca şi retur se acord㒠30% reducere din tariful tren Interregio, clasa 1 şi clasa a 2-a.

Pentru că’lă’toria la trenurile IR 368 şi IR 369 pe relaţii de că’lă’torie la care staţia cf de plecare şi destinaţie reprezint㒠staţii cf de pe secţia de circulaţie cuprins㒠între staţiile cf Cluj Napoca – Târgu Mureş şi retur se acord㒠45% reducere din tariful tren Interregio, clasa 1, respectiv 50% reducere din tariful tren Interregio, clasa a 2-a.

sursa - http://cfrcalatori.ro/6526

Pentru cine merge la vagonul de dormit:

Guvernul schimb㒠subvenţia CFR: Preţ mai mare la vagonul de dormit, bani mai puţini pentru operatorii privaţi

http://www.gandul.info/financiar/guvernul-schimba-subventia-cfr-pret-mai-mare-la-vagonul-de-dormit-bani-mai-putini-pentru-operatorii-privati-10052703

Si 120 de manageri au concurat pentru un post de administrator la Tarom, Autostră’zi, CFR sau Compania Naţional㒠de Aeroporturi

http://www.zf.ro/eveniment/ceo-la-stat-120-de-manageri-au-concurat-pentru-un-post-de-administrator-la-tarom-autostrazi-cfr-sau-compania-nationala-de-aeroporturi-10048838

Am vaga impresie ca CFR Calatori pierde clienti pe segmentele astea datorita timpilor mari de parcurs. E singura explicatie logica pentru asemenea reduceri. :grin:

"sogard_2003"....nu ai numai tu aceast㒠vag㒠impresie....o am şi eu.....; deşi, din pă’cate, şi eu circul destul (cât se poate) de rar cu trenul, dup㒠pă’ţania mea ( şi la dus şi la întors) pe Brasov-Baia Mare din primă’vara acestui an.....degeaba reducere de 50 %, dac㒠ai surprize de lung parcurs de genul "bou-vagon"....sau nu ştie "gara" ce vagon are la "cuşete", cu câte paturi şi cum dispuse....din pă’cate........

....Vă’d pe "burtieră’" la obiectul de manipulat masele, numit televizor, c㒠la Timişoara Nord, un vagon s-a să’turat de mers pe-o anumit㒠linie şi a luat-o pe unde......a vrut el, adică’, să’rit-a de pe fix ; "dantm" ce ştii de el ???? Era cam linişte pe la voi..... :grin:

cosmin78 a spus:
bogdanra, aici nu este vorba despre soareci, ci despre urmarile unei astfel de fapte.imagineaza-ti...un derbedeu arunca o piatra si sparge geamul unui vagon in care se poate afla un cunoscut/amic/ruda.ca urmare, respectiva persoana este ranita cu gravitate.politia , in haine civile, apare dupa, prinde faptasii.persoana ranita sufera leziuni grave, pierde partial vederea, etc.

inainte de pleca din tara, imi aduc minte cum incepeau echipele de politie

interesantul...un Tepes-Voda era numa´ bun!

Nu mai stiu oe care forum am scris ca eram odatas intr-un tren deviat spre Bucuresti Nord prin tirgu Carbunesti si geamul din dreapta mea a fost spart,m-am umplut de cioburi, piatra s-a oprit pe alt calator. Noroc ca nu mi-au intrat cioburi in ochi,

----------------

Despre dormitorul care a deraiat in revizie, nu stiu nimic dar avind in vedere la cum sint liniile pe acolo.

Am fost azi prin gara dar prea tirziu sa mai gasesc ,,urme'

“140 de ani de la inaugurarea liniei de cale feratã Tecuci – Bârlad”

http://www.monitoruldevaslui.ro/2012/09/machete-de-locomotive-expuse-in-premiera-nationala-la-barlad.html

Sfarsit de saptamana plin pentru pasionatii de trenuri. Chiar daca nu a fost nicio locomotiva sau vagon sau oficial de la CFR, o mana de pasionati au vrut sa celebreze cei 140 de ani de la inaugurarea liniei de cale ferata Tecuci – Birlad.

Cateva poze de astazi de la muzeul “Vasile Pârvan” Birlad.

Gam3 a spus:
Stire buna:

"reducerea timpilor de parcurs a trenurilor internaţionale, prin utilizarea unei singure locomotive între Bucureşti şi Budapesta"

Contract bilateral CFR Că’lă’tori – MAV Trakcio
17-08-2012
în cursul acestei să’ptă’mâni, la sediul CFR Că’lă’tori din Bucureşti, a fost semnat un Contract de Colaborare între operatorul naţional feroviar de pasageri din Romania – CFR Că’lă’tori şi MAV Trakcio - operatorul feroviar de tracţiune din Ungaria.

Contractul bilateral reprezint㒠concretizarea mă’surilor de interoperabilitate promovate de Uniunea Europeană’, menite s㒠permit㒠fluidizarea traficului feroviar cu Europa Central㒠şi s㒠contribuie la reducerea timpilor de parcurs a trenurilor internaţionale, prin utilizarea unei singure locomotive între Bucureşti şi Budapesta.

Contractul de Colaborare are ca obiect - remorcarea reciproc㒠a trenurilor internaţionale pe ruta Bucureşti – Budapesta, cu locomotive şi personal de locomotivă’, astfel încât s㒠se optimizeze trecerea frontierei fă’r㒠a mai fi necesar㒠schimbarea locomotivelor la graniţa celor doua state.

Locomotiva MAV Traxx 480 001 in Timosoara.

7993218930_6e98f34354_b.jpg

foto Vlad0012 - http://www.flickr.com/photos/63016638@N05/7993218930/in/photostream

Nu fugiti in gari sa prindeti locomotiva, probabil e in probe.

In probe pentru ce ?

Locomotiva este folosita ca obiect de curs pentru mecanicii care trebuie sa urmeze atat partea teoretica cat si cea practica pe aceasta bijuterie tehnica.

Ideea este aceea de a folosi o singura lokomotiva de tractiune pentru trenurile internationale, cu schimbarea mecanicilor insa avandu-se in vedere starea traseului probabil ca acest lucru se va realiza mai greu.

Adica vor trage cu ale lor, dar pina unde?Arad, Timisoara, Simeria, Vintu de Jos?

Un singur tren pleaca direct din Gara de Nord pina la Budapesta, celalalt se cupleaza la alt tren in Arad.

Acordul prevede si intrarea electricelor noastre pe reteaua MAV?

Salutare,
din cate am inteles eu este vorba de trenuri care sa ajunga pana la Bucuresti. Pana la Curtici se doreste a se circula cu mecanici unguri, iar din tara cu mecanici romani Lucrurile nu sunt batute in cuie, probabil ca problemele sunt date de infrastructura.

In sens invers nici pomeneala, nimeni nu doreste o involutie in locul unei evolutii.

:-D :-D

Alta surs㒠n-am gă’sit, dar dimineaţ㒠vuiau toate posturile TV, radio:

http://www.antena3.ro/romania/navetistii-au-fost-dati-cu-scandal-jos-din-tren-oamenii-se-plang-ca-nu-au-de-unde-sa-si-ia-bilete-185289.html

Nu ştiu în ce ţar㒠civilizat㒠se mai întâmpl㒠aşa ceva. Din pă’cate situaţii de genul acesta m㒠fac s㒠regret, c㒠în 26 dec. 1989 dup㒠ce am ieşit din post, nu am luat o maşin㒠şi GO WEST.
Mocirla de pe aici cred c㒠e prea mare, mult prea mare şi m-a să’turat s㒠o duc.

Cum pana mea poţi s㒠fii navetist şi s㒠zici c㒠n-ai bilet. Abonament, care e mult mai ieftin nu există’? E infantil㒠pentru navetişti scuza ca n-au de unde s㒠ia bilet.
Pă’i navetistu nu-şi ia bilet nicodată’, îşi ia abonament

Clar c㒠se doreşte mersu` cu naşu din start, iar că’lă’torul ştie c㒠e agreat acest lucru de că’tre naş. Sau e pur şi simpl㒠indolenţa CFR-ului faţ㒠de BUNUL MEU, c㒠chiar dac㒠circul㒠la Târgovişte şi eu am un ban în acea garnitură’, care e al meu.

Dar nu înţeleg de ce este acest festival repetat cu regularitate.
NU înţeleg cum e posibil în Iuropa aşa ceva.

Cred c㒠soluţia începe cu educaţia, dar cum nimeni nu o începe, cred c㒠generaţii întregi o s㒠mai fin plini de jmegheri care jmegeresc totul.

Valoarea la noi e dat㒠de Adi de Vită’, Salmu din frigider, Guţ㒠puţ㒠de maimuţ㒠fă’r de numă’r, fă’r de numă’r...
Și asta vă’d urmaşii noştrii. Cred c㒠trebuie s㒠ne retragem s㒠lă’sam ţara asta la alţii care ştiu s㒠o preţuiasc㒠mai mult.

O iei si tu cu Iuropa, pai nu vezi ca inca se mai practica in Romania, impartirea est vest?

care cum zice ceva adauga ,,este cea mai, este cel mai este unica in, este nou in Europa centrla si de est sau de sud est. tot separatism, noi sintem mai la margine cam la mijlocul marginii capatului Europei.

Cind eram la liceu in 88/89 stateam la niste cozi luuungi sa ne luam abonament.

Ar trebui controale de-astea zilnic la fiecare tren, nici nu ar mai trebui sef de tren ci echipe intregi care sa fie schimbate la maximum o saptamina sa nu prinda cheag.
Sau ar trebui scoase trenurile.

Sau daca se constata ca sint abonamente emise la Titu si Ghergani, trenurile vor opri doar acolo.Cu jandarmi in tren desigur pentru ca daca trage cineva semnalul...

Mai e si problema controlorilor, se uita la tine destul de ciudat dca ai bilet.Il intorc pe toate partile.

@interesantul

Nu stiu cat ati circulat pe acea ruta sa vb. in necunostinta de cauza despre un oras pe care il confundati cu o anumita ruta de transport feroviar si la care aduceti prejudicii orasului si oamenilor ce convietuiesc acolo; cat despre contributia dumneavoastra financiara la acesta garnitura de tren nu este una pertinenta. 8O

Omul circula asa cum ii este permis de catre sistem, acel sistem in care ne invartim cu totii democratic, pagubos sau educatia pe care o are un individ, de aceea avem inspectori de regionala (supracontrol) sa isi ridice fundurile grase de pe scaun din biroul caldut si sa practice meseria pentru care este platit.

Ps: pestele de la cap se impute :|

Si daca ar scoate trenurile, romanu' liber care a luptat pentru libertate prin 89' si care se crede ca gandeste, s-ar duce linistit la microbuz...ca deh...toti ne descurcam...nu mai e nici o sansa de vindecare suntem infectati cu prostie si ipocrizie...scapa cine poate !! :grin:

valahul a spus:
@interesantul

Nu stiu cat ati circulat pe acea ruta sa vb. in necunostinta de cauza despre un oras pe .....

Unde am vorbit de oras???

Era doar o menţiune preluata din ştirile de astă’zi.

La fel de bine paote fi şi Dej, Paşcani sau oricare, doar c㒠acum pe acea linie s-a petrecut evenimentul....