Stand de test H0 - Home made

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

lokomoto

Active Member
2 Mai 2008
97
2
Arad
YAHOO
lokomotodcc
LOCATION
Arad
Salutare tuturor,
Prezint aici un stand de probe material rulant pe H0 realizat acasa simplu si fara pretentiile de design si cost, pe care le au standurile comercializate pe internet.
Daca nu da norocul peste voi sa gasiti unul pe ebay la un pret potrivit buzunarului, atunci puteti sa va construiti unul cu costuri minime.

Materiale folosite:
- cornier aluminiu 20x20 mm prelucrat prin taiere la pentru 13x13
- plexiglas grosime 3mm
- suruburi cap inecat si strangere tip inbus - M3x10
- piulite M3
- rulmenti de 8mm recuperati din ventilatoare de PC.
- chef de lucru

Cautand pe internet un stand cat mai simplu si eficient am gasit urmatorul tutorial de la care am si pornit realizarea standului de mai jos. De acea sunt dator sa fac precizarea ca standul si modul de realizare este copiat si realizat cu componente autohtone.

1. Idea de pornire:


2. Materialele


3. Montare rulmenti


4. Dimensiuni modul rulmenti:


5. Dupa 30 de minute
6. Montarea placii de plexi


7. Pregatirea pentru primul test
Si...momentul adevaruluiAceasta este varianta 0,...cu siguranta ca este loc de modificari si imbunatatiri,..astept sugestii,....
 
Felicitarile mele a iesit bine in prima faza si sunt sigur ca poti sa-l imbunatatesti.Bravo!
 
Multumesc de aprecieri,...la varianta urmatoare am sa incerc cu rulmenti de 5 mm capsulati pentru a evita incarcarea cu praf si a avea o dimensiune redusa pe lateral astfel ca pe module sa asez toate rotile motoare. In varianta de fata nu pot fi asezate doua module unul langa celalalt, la roti succesive.