Stalp de lumina home made

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

DAN C.F.R.

Active Member
25 Aprilie 2016
215
0
bucuresti
LOCATION
bucuresti
Salutare!
Tot pentru halta David am confectionat un stalp de iluminare a rampei de incarcat materiale aflata langa cladirea garii.Materiale folosite:
tub plastic provenit de la betisoare de urechi, elemente provenite de la un pix, un led galben,un buton de cauciuc procenit de la tastatura unui joc.Am folosit la prelucrarea materialelor o freza electrica cu diferite accesoruii,cutere,pile.
Am o problema cu intensitatea luminii intrucat rezistenta montata de 1k este prea mare pentru un led galben de 2,5v, asa ca voi monta una de aproximativ 500 ohmi.Astept sfaturi in acest sens....
 
Foarte frumos ! Chiar cautasem prin forum sa vad ce modalitati exista de confectionare a unor asemenea stalpi.

Mi-ai dat un pont excelent cu aceasta executie. Bravo !
 
Cred ca ar fi aratat mai realist daca ai fi matuit globul transparent, fie mecanic cu un smirghel de 1000-1200 sau cu chimic, parerea mea.
:D
 
Rezistenta de balast se alege in functie de LED (tensiune la borne si curent nominal) si de tensiunea de alimentare:

R = (U - ULED) / ILED

unde U este tensiunea de alimentare, ULED tensiunea la bornele LED-ului (circa 2V pentru LED-uri rosu/orange/galben/verde, usor crescatoare in aceasta ordine, respectiv 3 - 3.5V pentru LED-urile albe si albastre) si ILED este curentul prin LED (10 - 15mA), toate marimile fiind exprimate in Sistemul International, adica ohmi / volti / amperi.
LED-urile nu (prea) suporta polarizarea inversa, adica plus la catod si minus la anod, de aceea tensiunea de alimentare trebuie sa fie exclusiv continua, plus la anod si minus la catod.
Am scris mai multe aici :)
 
stalp iluminare home made

<t>Se poate modifica cu usurinta sa fie alb mat...diverse variante:vopsit,matuit,imbracat in hartie alba subtire.</t>
 
am facut sh eu ceva stalpi de lumina modificand kitul de auhagen de 23 lei...am pus in loc de baza o teava de 0,5 de cupru se vede in poza...am folosit becuri miniaturizate de 12v 35 mA 0,5 roni buc