Spami's Trains - the beginnings

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

spami

Member
21 Iulie 2008
16
0
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Dupa cum ziceam ieri in topic-ul de prezentare, revin cu o idee despre as face eu ca prim pas in minunata lume a dioramelor feroviare. Dupa ce am umplut mai multe pagini cu desene, schite si idei, am "produs" un mic layout, inspirat putin din layout-ul garii Salzburg (luat de pe site-ul firmei Noch), mult simplificat.


Am incercat sa fiu ca panta maxima sa fie 3%, in principiu mi-a iesit, e o mica portiune cu panta de 3.2%, sper sa nu fie o problema major. Iar diferenta de nivel intre sinele care se intersecteaza este de 6cm.
Scopul acestei mini-diorame este "sa-mi fac mana", adica sa invat si eu cum se face un pod, un tunel, poate ceva teraformare mai tarziu etc.
Pasul urmator, evident, este achizitionarea sinelor. Avand in vedere ca start-set-ul pe care il am acum este de la Fleischmann, as tinde sa folosesc in continuare gama lor Profi-gleis.

La un prim calcul, asa, in loc sa cumpar bucati de sine gata facute, ar fi sensibil mai ieftin sa folosesc doar sine flexibile (evident, in afara de macaze).
Ceea ce ma duca la o serie de intrebari:
Cat de flexibile sunt sinele flexibile si cam care ar fi dezavantajele lor?
Exista vreo raza minima sensibil mai mare decat raza R1 de la Fleischmann (r=356.5mm)?
Pot fi "reciclate" intr-o diorama viitoare, in alta forma?

Multumesc in avans celor care imi vor raspunde si pe masura ce lucrarile vor avansa, voi incerca sa va tin la curent cu evolutia constructiei si cu ajutorul pozelor :)
 
la panta eu zic sa nu-ti faci probleme cu 3,2% ala.
te sfatuiesc sa nu iti cumperi nimic. nici portale, nici poduri si sa incerci sa faci cu mana ta singur.
pentru a nu te plictisi si a evita monotonia porneste 2-3 lucrari in paralel.
adica poti lucra la un portal sau tunel si daca te plictisesti te duci sa mai bagi cate cava la pod.....daca te enerveaza pe moment (se intampla) bagi niste terasament.
sina flexi este foarte flexibila. poti face raze mai mici decat la sinele fixe si in principiu se pot recupera sinele de pe diorama aceasta.
dar eu zic ca cu atentie o s iasa frumoasa si nu o sa vrei sa o mai desfaci.
multa bafta si asteptam sa dai drumu la santier. 8)