Sine R2

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

MariusMehano

Member
30 Iunie 2008
32
0
Constanta
LOCATION
Constanta
Salut! Am o nelamurire in ceea ce priveste sinele. Detin un startset Mehano T741 si un circuit de tip oval tip A, dar nu stiu daca sinele sunt exact de tip R2 pentru a putea cumpara eventual niste sine de tip R1. Stie cineva daca la acest starset de tren sunt aceste sine tip R2? Multumesc.
 
Nu, nu sunt R2, nu se potrivesc ca geometrie cu PIKO. ÂŞtiu asta din proprie "păĂžanie". Mai degrabă sunt R3, dar nu cred că se potrivesc perfect, cred că au o totuÂşi rază mai mică.
 
Stie cineva cum pot sa conectez sinele Mehano( www.mehano.si ), cele curbe dar si cele drepte cu sine Piko? Adica ce lungime au cele Mehano? Daca poate cineva sa detalieze acest lucru mi-ar fi de ajutor. Referitor la sinele curbe Mehano pe spatele traverselor scrie 18"30 grade si cate o cifra pe fiecare sina (de la 1 la 4). Ce inseamna aceste lucruri? Ce sina este R1,R2,R3 sau R4? In caz ca nu este nici un R cum fac sa pun sine Piko ? Multumesc.
 
Mehano are sinele curbe ceva APROXIMATIV :roll: R2
Mari combinatii n-ai ce face cu ele, si daca le-ai lega de R2 Piko, CRED CA-TI VA IESI O SPIRALA .
Sincer, ai aici 12 R2 la !!!! 2,75 RON / Buc !!!! si 10 drepte la 3.4 ron pe Buc, adica mai ieftine decat mehano cu mult !!!! Iar la Piko gasesti toata gama de sine si macaze uzuale. Cu ce ai din startset mehano, poti incropi un circuit interior si gata tevatura . ;-)
http://www.jucarii.com.ro/prodlist.php?ctg=ol&pag=1
 
Sunt Âşi eu de aceaÂşi părere ca Âşi Rally: mai bine treci la Âşine PIKO. Eu aÂşa am făcut. Nu folosesc de loc Âşinele Mehano "rămase" din startset.

R1, R2, R3 Âşi R4 sunt coduri care denotă Âşine curbe de anumite raze. Un set de 12 buc. din fiecare alcătuieÂşte un cerc complet. R1 este codul pentru cercul cu raza cea mai mică, iar R4 este cercul cu raza cea mai mare. AÂşezând un cerc de R3 în interiorul unui cerc de R4, un cerc de R2 într-un cerc de R3 Âşi un cerc de R1 într-un R2 vei obĂžine trasee curbe paralele unde distanĂža dintre cercuri va fi peste tot 61,9 mm. Astfel este posibil să faci trasee curbe paralele.

Poate ar fi bine să Âştii că unele locomotive nu pot să treacă pe un traseu care are în compunere Âşine curbe de tipul R1, curbele fiind prea strănse. Cu căt curba are o rază mai mare cu atât trecutul locomotivelor prin ea arată mai bine, dar ocupă Âşi un spaĂžiu mai mare.

Pentru a afla mai multe despre Âşine PIKO "A Glei" aruncă o privire la pagina lor cu exemple de geometrie.
 
Buna marius,

Nu intru in subtilitati pe care nici eu nu le stapanesc; la rally gasesti clipsurile adaptoare intre sinele piko si mehano:
http://www.jucarii.com.ro/produs.php?cod=zp55293
Detaliile fiecarui profil le gasesti pe forum - in mai multe topic-uri, asa ca va trebui sa scormonesti un pic ...

Cele bune!
 
Sper sa nu ma insel, dar cred ca mehano face sine curbe la 457.2 mm, deci putin diferite de R2 de la PIKO ce au alta raza. Se gasesc din cate stiu in startseturi respectiv in seturile de macaze, ca si componente auxiliare, la 30° respectiv 10°. Deci nu sunt compatibile, in ideea de a creea un cerc complet.

Si eu posed atat sine mehano cat si piko. La piko vei gasi o multitudine de macaze, pentru a-ti creea un circuit asa cum vrei tu. Ideea este ca poti conecta sinele mehano cu sine piko folosind clipsurile speciale adaptoare. Aceste clipsuri cat si elemente de prelungire a traseului piko, la un pret bun se gasesc intr-adevar la rally.

In functie de ce vrei tu, poti sa iti adaptezi materialul rulant existent la ideile viitoare. E bine sa folosesti cat mai mult piko, in ideea folosirii clipsurilor izolatoare, a incrucisarilor, a macazelor curbe. Si eu vreau sa folosesc ceea ce am de la mehano pentru o portiune de triaj, urmand ca buclele principale sa le fac cu piko.
 
Stie cineva daca locomotiva din startsetul T741 de la Mehano poate rula pe sine de raza R2 Piko? Din startset sinele curbe Mehano nu sunt R2, au raza mai mare cele Mehano . Dar merge sigur pe R2 Piko? Multumesc.