Sine Fleischmann H0 seria PROFI-Gleis

Blue-Max

Active Member
5 Noiembrie 2008
188
0
Lugoj
LOCATION
Lugoj
Deschid acest subtopic pt. toti cei interesati in acest model de sina H0 cu terasament. Personal am gasit destul de putine informatii pe net despre acest subiect. Ma refer la detalii despre dimensiuni, dar mai ales la geometria de interconectare a acestui model de sine.
Am scanat mai multe informatii pe care le voi posta. Sper sa fie utile, mai ales incepatorilor ...
 
Foarte buna idee, Blue-Max! 8)
Infrastructura Cailor Ferate "La Ursu" se bazeaza pe sinele Fleischmann Profi-Track cu terasament, iar Conducerea este foarte multumita :aplauze:
 
Stiu, a fost unul din factorii care m-au facut sa optez si eu pt. acest sistem. Iata cu putina intarziere (deh, am uitat cum se posteaza imagini) primele 2 scanuri.




 
In PhotoBucket, click pe casuta din dreptul lui "Direct Link", apoi apesi CTRL+C (copiere).
Revii in fereastra de editare a mesajului de pe Lokomotiv, click pe butonul "Img", apesi CTRL+V (lipire) si apoi click pe "/Img". Click pe "Previzualizare", apoi mergi mai departe cu scrisul mesajului. Linkul-miniatura este creat automat de softul forumului 8)
 
Si eu folosesc tot fleischmann profi-gleis cu terasament si sunt foarte multumit de ele
 
Instructiunile de pe spatele unui macaz dreapta drept (6173). Se observa ca exista lampa de semnalizare pt. macaz. Scuze daca denumirea corecta e alta ... :oops:

PS: ar fi recomandat, sa va reimprospatati cunostiintele de l. germana :grin:

 
Inca 2 pagini din instructiunile de la macazul 6173



 
Sinele Fleischmann Profi Gleis au cea mai simpla geometrie, nu este nevoie de tot felul de sine cu dimensiuni ciudate pentru a egaliza circuitele.

In principiu este vorba de un rastru de 200mm, toate sinele respecta aceste dimensiuni ( exista si 1/2 , adica 100mm , macazele lungi au 300 mm )

Pentru sina in diagonala lungimea este de 105mm.

Exista 4 raze de curbura ,R1 , R2 sunt disponibile la 15 si 30 grade, R3 si R4 doar la 15 grade si o sina de egalizare a macazelor.

Exista macaze curbe R1/R2 , macaze drepte standard si lungi, macaz triplu ( simetric ) DKW ( sunt asimetrice , pe stg si dr. )intersectii ( stg, dr ) si o intersectie simetrica

Una dintre caracteristicile unice ale acestor sine este folosirea unui singur motor pt. actionarea DKW-urilor.

Aceste sine sunt disponibile la HO si N
 
Va multumesc, dar am fost eu neclar in postare. Nu stiu cine e "sina in diagonala" care are 105mm.
Cu sina 6107 de "10mm" m-am prins care e treaba. :wink:

Poate nu are asa mare importanta, dar am prins pe e-bay cartea Fleischmann: Das Profi-Modellbahnbuch 9925. E sub forma de biblioraft cu pagini detasabile deci usor sca -beep-beep-le :| Astept sa-mi ajunga ....
 
hgdan a spus:
Sina diagonala se monteaza in... diagonala intre 2 sine paralele .
Da, in principiu asa e, dar ...
Ai putea sa-mi dai un exemplu de "geometrie" de sine, in care se foloseste tronsonul 6102 de lungime 105mm, ca sa inteleg mai bine ?!
 
hgdan a spus:
Exista 4 raze de curbura ,R1 , R2 sunt disponibile la 15 si 30 grade, R3 si R4 doar la 15 grade si o sina de egalizare a macazelor.

Aici te-as contrazice putin. Din cate stiu eu, sinele curbe sunt dupa cum urmeaza:
Scara H0:
R1 si R2 in unghiuri de 18 si 36 de grade
R3 si R4 doar in unghi de 18 grade
si R9 (cred ca ii zice), sina de iesire dintr-un macaz drept, 18 grade (6138)

Scara N:
R1 si R2 in unghiuri de 7.5, 15 si 45 de grade
R3 si R4 in unghiuri de 15 si 30 de grade.


Linkuri utile:
catalog H0
catalog N
 
Scuze,

am calculat gresit, 20 buc la uncerc inseamna 18 grade .

6138 ( R = 647 mm )corespunde cam la R6,5 , exista 6139 ( R = 788 mm ) de 7,5 grade ( pt. turnante ) aceasta este R9

R1 = 356,5 mm
R2 = 420 mm
R3 = 483,5 mm
R4 = 547 mm
 
Blue-Max a spus:
hgdan a spus:
Sina diagonala se monteaza in... diagonala intre 2 sine paralele .
Da, in principiu asa e, dar ...
Ai putea sa-mi dai un exemplu de "geometrie" de sine, in care se foloseste tronsonul 6102 de lungime 105mm, ca sa inteleg mai bine ?!
M-am lamurit intre timp. Eram confuzat din cauza ca de multe ori, trecerea in diagonala intre 2 sine paralele se facea direct fie din macazuri, fie din incrucisari ....
Am si gasit un ex. de geometrie cu 6102, dar nu pot posta din cauza rezolutiei slabe a scanului.
 
Nu poti sa nu iubesti macazurile Fleischmann... Desi au un aspect mai spartan, eu le apreciez pentru siguranta in functionare cat si pentru mecanismul de actionare compact si gata montat, care se poate monta atat la suprafata cat si sub nivelul terasamentului. Desi n-au inima polarizata, nu mi sa intamplat niciodata sa mi se opreasca o loco pe macaz, indiferent de starea de curatenie a bandajelor. In ceea ce priveste sinele, ma deranjeaza traversele de lemn ireal de scurte. Cele cu traverse de beton arata mult mai aproape de realitate, dar au prinderile elastice prea mici si exista riscul sa sara sina din traversa la capete, daca te agati de ea din greseala sau tragi prea tare de sina in sus.