Sfaturi pentru revizia unei locomotive H0

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Prognosis

Well-Known Member
Trenulist
21 Iulie 2007
1.345
1
Slobozia
trenulete.info
WEBSITE
http://trenulete.info/
LOCATION
Slobozia
YOUTUBE
Prognosis
Sfaturi pentru revizia unei locomotive H0

Film cu modalitatea de efectuare a unei revizii si curatenii de intretinere la o locomotiva Roco Br 218 cu decodor digital incorporat!

http://www.youtube.com/watch?v=fIxTrSplKes&feature=player_embedded
 
...nu inteleg de ce este necesara curatarea colectorului cu hartie abraziva. Lamelele colectoare au suprafata "oglinda" si sunt tratate chimic impotriva coroziunii. Prin curatarea cu hartie abraziva se face mai mult rau decat bine (parerea mea). Curatarea cu o scobitoare si cu alcool izopropilic este mai mult decat suficienta.
 
Utilizarea unui şmirghel, în cazul acesta cât mai fin, nu face ră’u colectorului. Se cură’ţ㒠dar se şi uniformizeaz㒠suprafaţa de contact. în fond acesta este şi scopul, un contact cât mai bun între colector şi periile colectoare. Ideea este s㒠menţii aceeaşi presiune pe timpul cură’ţă’rii, nu foarte apă’sat şi o perioad㒠scurt㒠de timp având în vedere c㒠motoraşul este destul de mic. începând cu motoarele ceva mai mari indicat este ca rotorul s㒠fie montat pe un strung şi rectificat colectorul cu o sutime sau cât este necesar. Bine, nu se cură’ţ㒠colectorul des, decât atunci când este necesar, adic㒠dup㒠ştergerea cu alcool dac㒠sunt observate sanţuri sau urme ale periilor colectoare pe colector atunci este recomandat utilizarea unui smirghel.
Filmuleţul mi-a plă’cut, mai ales ideea cu întoarcerea locomotivei invers şi alimentarea unui boghiu pentru cură’ţarea roţilor. Mie nu mi-a trecut prin cap chestia asta.