Set lima antic - reconditionare

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Prognosis

Well-Known Member
Trenulist
21 Iulie 2007
1.345
1
Slobozia
trenulete.info
WEBSITE
http://trenulete.info/
LOCATION
Slobozia
YOUTUBE
Prognosis
Set lima antic - reconditionare

prezentare si imagini
In urma cu doua saptamani, sotia mea a fost vizitata de o colega. Dupa ce a vazut diorama, si-a amintit ca pe undeva pe acasa ar fi depozitat un trenulet pe care l-ar fi "terminat" pustiul ei. Mi-a promis ca il cauta si ca mi-l transfera. Ieri, a ajuns la mine acest set. Este vorba de un Lima, cu 10 sine curbe si doua drepte, doua vagoane SNCF, unul cinema si unul restaurant si o loco din BB 15002

Vagoanele arata bine. Cel de cinema este complet, are osiile de plastic si acoperisul are un colt plesnit dar in general este bine si usor de reconditionat. vagonul restaurant are cateva zgarieturi dar nu sunt extraevidente si se pot acoperi. Din pacate acesta nu are nici tampoane si nici boghie. Va trebui sa gasesc ceva sa se potriveasca.

Locomotiva, trebuie sa recunosc ca este foarta urata vopsita asa militareste. M-am uita pe net si am gasit masina foarte frumos colorata. Intrucat in atelierele PanArin, astazi va sosi mult asteptatul aerograf pentru vopsirea BoBicului, am decis sa fac teste pe aceasta masina.
In primul rand am reparat ieri motorul care nu mai avea nici carbuni si nici arcuri. Am confectionat carbunii din mina groasa de creion tehnic (3mm diametru) - merge perfect dupa curatarea colectorului. Motorul si ansamblul de tractiune aduce cu cel de la Fleischman dar muuuuuuuuult mai prost si mai zgomotos. Am reusit insa sa reduc zgomotul si sa-l fac sa mearga chiar si la tensiuni foarte mici. Probema este insa la osii si la colectarea de curent.
Sistemul este foarte prost gandit. Adica se face colectarea ca la iluminarea vagoanelor. La un boghiu o polaritate si la celalalt a doua polaritate. In acest caz, pe diorama mea aceasta masina nu poate rula fara sa se opreasca la trecerea peste secventele de traseu care schimba alimentatorul. Va trebui sa fac un alt sistem ce colectare. De rulat, ruleaza frumos. Din oacate nu are greutate si patineaza dar asta se rezolva caci loc in ea este ca la grupa mare. De asemeni se preteaza si la iluminat. Nu stiu insa daca merita efortul.... Sfaturi ceva?
 

hgdan

Well-Known Member
Trenulist
14 Martie 2008
929
0
Cluj Napoca
www.hgd.ro
WEBSITE
http://www.hgd.ro
LOCATION
Cluj Napoca
Eu am avut o locomotiva Lima Re 6/6 , model de care sunt si acum indragostit :|
dupa multe modificari: pantografe noi, lumini , tampoane cu arcuri Liliput...am vandut locomotiva deoarece mi-am dat seama ca nu voi fi multumit de ea niciodata...

probabil si acest set va avea aceeasi soarta, sunt multi copii care s-ar putea juca cu el :wink:
 

Prognosis

Well-Known Member
Trenulist
21 Iulie 2007
1.345
1
Slobozia
trenulete.info
WEBSITE
http://trenulete.info/
LOCATION
Slobozia
YOUTUBE
Prognosis
BB 15002 SNCF remotorizare

Stimulat de parerile ca aceasta masina nu poate fi facuta sa mearga bine orisicat as incerca, mi-am pus mintea la contribuitie si am gasit solutia. Extraordinarul motor de CDrom si-au gasit si aici aplicatia perfecta.

Cum am procedat? Poftiti de vedeti >>>

Urmeaza vopsirea si iluminarea!