Semmeringbahn

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

oberleitung

Member
5 Decembrie 2007
41
0
Oradea
www.obbhegyivasutak.atw.hu
WEBSITE
http://www.obbhegyivasutak.atw.hu
YAHOO
zolesz2002
LOCATION
Oradea
Vara asta am fost în zona turistică Semmering. Vă prezint niÂşte poze făcute prin zonă.

1. Prima dată am fost pe la biserica mare din Maria Schutz. De lângă biserica faimoasă am făcut această poză: (pe poză este viaductul autostradei Semmering. În spate la dreapta este gara Klamm-Schottwien)2-3. După viaductul de la Klamm-Schottwien, am vizitat cel mai faimos viaduct de pe linia Semmering. Mai exact viaductul "Părâul Rece" adică Kalte Rinne. Viaductul este foarte impresinant, ca mărime dar Âşi ca structură. Are 2 etaje, deci de fapt este vorba de un viaduct etajat! :shock:

4. După acesta am urcat spre muntele Hirschenkogel. În drum spre pasul Semmering ne-am oprit să facem câteva poze. Uite una: (pe poza se vede gara din Semmering, spre Breitenstein Âşi spre viaductul Kalte Rinne)5. Zona turistică Semmering seamănă puĂžin cu Poiana BraÂşov, însă este mult mai faină! Din pasul Semmering am urcat sus cu telecabina. Sus este un "turn de veghe". De aici am făcut acrastă poză: (poza seamănă cu cel de înainte, diferenĂža este însă distanĂža foarte mare, de unde am făcut poza. Această poză este făcută cu un zoom optic de 10x, plus un zoom digital de 3x, deci în total un zoom de 30x)6-7. După superba excursie de pe crestele muntelui Hirschenkogel, am coborât la vale Âşi am vizitat gara din Semmering. Gara se află între două tuneluri. Spre Viena sunt tunelele mai mici, însă mai multe în număr, iar spre MĂźrzzuschlag sunt cele 2 tunele lungi Âşi paralele, construite de Karl Ritter von Ghega, cu o lungime de aprox. 1500 m fiecare. La intrarea în tunele este o încruciÂşare de linii, motivul fiind, că pe linia Semmering se circulă Âşi in sens opus, adică în partea stângă:

8-9. Gara "Semmering", peroanele Âşi alimentarea sistemului catenar:

10. În gară este expus un vagon de automotor. Tot aici este o "amintire" despre Carl Ritter von Ghega:11. În final am pozat un tren marfar, care a făcut o scurtă oprire în gară:
Atât cu poze. Din fericire am avut la mine Âşi camera de video, aÂşa că am făcut un filmuleĂž superb: :p

http://www.youtube.com/watch?v=J_iCfcNGuJM


Vizoionare plăcută Âşi toate cele bune! :wink:

zOLi :roll: