Scule si dispozitive utile pentru modelism.

SSL

Active Member
10 Iulie 2015
93
52
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Ca să mai revitalizăm acest subiect... pentru dezizolarea firelor subțiri, cum sunt cele de la decodoarele digitale, ce unelte precise, nu prea mari și ușor de obținut folosiți și recomandați?
Cat inca ii mai am, folosesc dintisorii din dotare :)
In situatiile in care firul este deja prins prin instalatie, folosesc un cutter cu lama fina sau incalzesc direct capatul firului cu letconul, caz in care se mai contracta un pic din izolatie - e suficient pt a prinde cositor pe capat si a face o lipitura fina.
 

GFN

Well-Known Member
Trenulist
14 Octombrie 2010
984
906
Bucuresti
YAHOO
contactless
LOCATION
Bucuresti
La cablurile de la Brawa tine faza cu letconul tinut pe varful cablului, asa procedez si eu cu ele dar la cablurile de la Esu am observat ca nu se contracta izolatia la caldura letconului, la cablurile Esu trebuie dezizolat putin spre capat.
 
  • Like
Reacții: mpursu

mpursu

Well-Known Member
Trenulist
25 August 2007
3.512
285
Oradea
railcrisana.wordpress.com
WEBSITE
https://railcrisana.wordpress.com/
LOCATION
Oradea
YOUTUBE
mpursu
Vă mulțumesc tuturor pentru răspunsuri! Până la urmă m-am oprit la ideea unei unghiere cu limitator digital, adică... o unghieră a cărei închidere este limitată de un deget ținut sub levierul acesteia exact în poziția adecvată. În acest mod încep să-mi reușească frumos dezizolările foarte multelor fire subțiri despre care povesteam aici :cool:
 
Ultima editare:
  • Like
Reacții: cosmin78 și SSL