Schimbare de macaz (sau un altfel de 'N')

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Pentru cine-şi aduce aminte de glumele lui Doru-Octavian Dumitru: "şine uite aşa... şine uite aşa... şi ne... şi ne enerveaza, dom'le..."

Cam monoton (repetitiv) procesul de construire a sinelor; pentru ca liniile sunt curbe, in sablon se cositoreste o singura sina, cea de-a doua aplicandu-se "in-situ":

- indepartarea oxidului de pe traversele de PCB cu peria din fibra de sticla
- cositorirea talpii sinei
- asezarea traverselor si a unei sine in sablon (jig)
- aplicarea fluxului si a bilutelor de cositor
- cositorire

Dar macar imi place sa lucrez cu letconul...

 
Am reusit sa termin cu sinele si macazele; toate sunt fixate acum pe blat, conform planului.



si am trecut la conexiunile electrice:

 
Pana cand voi avea ceva nou de prezentat la diorama mea, puteti vedea aici un ansamblu de sine si macaze care face parte din diorama unui coleg de "scara".

Nu se poate construi asa ceva din macaze standard! Acesta este si unul din motivele pentru care am "migrata" la FineScale...
 
Capat de sina, construit din kit Nickel-Argint:



Suportii laterali formati fiecare prin lipirea a trei straturi, foarte usor de suprapus datorita proiectarii atente a fotodecupajului:



Si rezultatul final, inainte de vopsire si imbatranire:

 
Prima mea incercare in balastarea si "imbatranirea" unui segment de sina.

Rezultatul (chiar daca nu foarte clar in poze) este ceva mai bun decat m-as fi asteptat dar se vede ca mai am mult de perfectionat. Oricum, mi-a facut placere sa ma joc cu culorile... dar trebuie sa mai invat.

Segmentul de sina nu face parte dintr-o diorama, este doar o planseta pentru teste.



 
sogard_2003 a spus:
Ce material ai folosit ? Seamana a rumegus.

"Carr's Ash Ballast - C1180: Specially formulated for use as ballast material in sidings, yards and wagon loads. Manufactured from a light non stone material, it helps to reduce the transmission of noise"

Nu am inteles din descrierea de pe site daca balastul folosit de mine este din lemn sau samburi de fructe.

Carr's este un furnizor de materiale pentru finescale.
sogard_2003 a spus:
De ce e verde intre traverse ?

Aceeasi intrebare mi-am pus-o si eu dar, asa cum am zis, este doar un test-track, nu am acordat prea mare atentie culorii.
 
Intradevar descrierea este oarecum scurta dar e informatie pretioasa pe site despre cum se pune . AI folosit exact ca acolo , intai ai udat cu apa si pe urma ai pus solutia de lipit ? Cu ce ai lipit ? Apa cu aracet ?
 
Si l-ai lipit cu latex, asa cum recomanda fabricantul?
Nu arata rau deloc, seamana foarte mult cu o linie de alimentare cu carbuni.
 
Mersi de aprecieri, Cosmin.

Am folosit metoda traditionala: umezit cu apa + picatura magica de detergent de vase apoi amestec PVA si apa in proportie de 1:4 + picatura magica; nu am folosit Copydex (acel latex) pentru ca am ramas fara.

Oricum, nu luceste atat de tare pe cat lasa Carr's sa se creada... Si apoi, peste balastul lor am facut dry brush cu pasteluri moi (negru, maron, galben si alb) peste care am dat un spray de lac mat.

Am uitat sa mentionez mai sus dar, dupa ce am pus balastul de "cenusa" am folosit si un altul de la ei - Carr's Firebox Ash - care este compus mai mult din aschii decat granule. Oricum, am folosit foarte putin din acesta si aproape ca nici nu se vede in rezultatul final.

Dar, nu ma deranjeaza prea tare; ma intereseaza mai mult sa invat cum e cu weathering-ul.
 
O sa ai de lucru pana sa iasa cum vrei dar cred ca rezultatul o sa fie pe masura. La voi accesibilitatea la diverse produse , informatie si mai ales modul de organizare in asociatii sunt ceva normal , pe cand la noi nici nu exista conceptul asta.