Scheme electrice

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

ahoisescu

New Member
18 Februarie 2017
3
0
Salutare tuturor!
Sunt la inceput de drum cu un proiect diorama TT in curent continuu (old style) cu 2 bucle, 5 macazuri (tip 6813/6814), 2 linii de intrerupere/izolare (cod 6610), tastatura.
Unde as putea sa gasesc schemele de alimentare, conexiuni, tensiuni (cc, ca) pentru a comanda toate cele amintite mai sus? Orice alte sfaturi conexe sunt binevenite.
Va multumesc anticipat!
 
Salut,

Multumesc pentru raspuns.
Am reusit sa gasesc schema necesara pentru macaz.

Acum incerc sa caut o schema pentru sinele de intrerupere.
Sunt ca cele din linkul acesta http://picclick.de/BTTB-6610-6630-Unterbrechergleis-Gleise-Trenngleis-Spur-262854783925.html

Toate cele bune,

Andrei
 
Cu sinele de intrerupere nu e o mare filozofie, si noi folosim acelasi principiu pentru gara de la club.
Luam ca exemplu poza asta:
http://thumbs3.picclick.com/d/w1600/pict/172510771178_/BTTB-6610-Standardgleis-3-St%C3%BCck-Trenngleis-Unterbrechergleis.jpg
presupunem ca primele 2 sine sunt liniile izolate. Aceste piese ar trebui asezate la capatul liniei izolate, spre macazuri. Ne imaginam ca in stanga sunt macazurile.
Conexiunea din stanga va fi legata direct catre alimentator, conexiunea din dreapta catre comutator, care comutator si el va fi legat in transformator. Sina de sus va fi continua, intreruperea sa va face doar din cea de jos.
In partea opusa se va monta din nou o a stfel de intrerupere, dar nu e neaparat necesar sa fie legata electric, intrucat alimentarea se face din cealalta.
Din pacate nu stiu sa te ajut in ceea ce priveste tastaturile, nu le-am folosit niciodata.