Sunt de un an membru al acestui forum.
Totusi azi am simtit nevoia sa ma uit in alta parte... o discutie recenta mi-a retrezit niste simtaminte ce abia le domolisem.
Am fost plecat in Franta. Am vazut Versailles. Mi-au prezentat nenumerate camere mobilate cu mobila facuta la comanda creata de popularul artist X de care nu a auzit nimeni, si pentru fiecare camera exista o istorie a celor care le-au locuit: regi, regine, printi, printese, amante... Totul ok pana acum dar daca stai si te gandesti ca poporul francez acum imi prezinta cu mandrie acea istorie a grandorii a unor oameni ce au fost macelariti chiar de poporul francez, va intreb... de ce-mi da cu virgula?
Daca nu ar fi gradinile si Triannoanele v-as recomanda cu caldura sa sariti peste Versailles in cazul in care ati dori sa-l vizita-ti si sa mai petreceti o zi in plus la Louvre.
Acum va intreb:
De ce am facut sfant pe un domnitor curvar care din cand in cand ordona cate o biserica, ca de doar nu-l durea gura?
De ce un domnitor stralucit, dar un simplu mercenar in realitate, il numim unificator?
De ce presedintele nostru se duce in Germania si-si cere scuze pentru victimele regimului nazist si noua nimeni nu ne deplange victimele comunismului?
De ce sa platim daune poporului evreu si sa fim trecuti ca tara unde sa produs genocid impotriva evreilor, cand acele persoane erau sabotori si ar fi fost impuscati indiferent de nationalitatea lor?
De ce s-a uitat ca Antonescu i-a ajutat pe evrei sa plece spre Moscova?
De ce au uitat francezi ca multi dintre ei au cooperat de buna voie cu nemtii in al doilea razboi mondial, si acum doar se falesc cu Rezistenta lor?
De ce s-a uitat ca spre deosebire de rusii rosii, nemtii nazisti nu violau femeile romane si nu furau din casele oamenilor, iar daca luau atunci plateau mai mult decat facea?
Si daca toate astea tin de o istorie selectiva care poate nu ne mai intereseaza (desi ar trebui) atunci intreb lumea de ce uita de ororile comunismului si de ce nimeni nu a fost tras la raspundere inca pentru Pitesti?
De ce sa acceptam o istorie selectiva si interpretata? Domnilor cu ochi sensibili cum va ranit retina svastica de pe o locomotiva?