Salut Dorin ,
La multi ani.......
Cel putin aici in Germania au functionat mai multe asa serii (Bounty ,Bismarck ,Titanic,DTM 190 Bernd Schneider etc ...si toate au fost duse pana la capat .....si acum merge cu HMS Victory..... ).Este clar ca o macheta facuta asa "din rate" este ceva mai scumpa ,dar asa se poate achizitiona ceva peste mult timp (cca 2ani de zile ....).
Un exemplu HMS Victory :setul este de la Artesania Latina si costa cca 500 euro .Multi nu sunt dispusi sa plateasca dintr-un foc 500 euro ,dar asa apare in fiecare saptamana o editie la 6,98 euro cu cateva piese.....La urma cand va fi gata costa in jur de 800

.Dar,pe timpul abonamentului mai apare si un echipaj cu Nelson si cativa alti marinari (30 pana la 50 figurine din metal ) in plus cine a facut abonamentul a primit si ceva cadouri (un set de scule etc...).Si la fiecare editie este si o revista mica cu ceva istorie despre navele cu panze ,o explicatie cum se construieste nava pas cu pas .....deci pretul final este mai mare ,dar asta este relativ (se plateste in rate ,si mai sunt cateva chestii in plus fatza de kitul de baza de la Artesania Latina ).Si sa fim cinstiti ,chiar daca cineva are kitul complet de la inceput ,tot nu-l poate termina inainte de un an ....poate dureaza si mai mult .
se poate citi si aici : http://www.modellboard.net/
desigur multi spun ca asa ceva este teapa ......dar nu este nimeni obligat sa faca un abonament .Cea mai mare frica este :am cumparat poate 50-60 de editii ......si dupa aceea nu se mai livreaza piese .Asta intr-adevar da de gandit ......
Dar cum am spus ,cateva serii au fost duse pana la sfarsit .Si acum cu HMS Victory se pare ca au probleme (nu pot acoperii intotdeauna cerintele......) .De aceea am facut un abonament sa fiu sigur ca primesc toate piesele la Victory,deoarece la kiosk nu le gaseam intotdeauna....
Dar cu aceasta loco nu am sa incep.....prea multe santiere deschise
Dar ideea nu este rea :inca 5 roti la pretul de 5 euro este ok