Rezumat al poveştii poveştilor povestit㒠de povestitori

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

interesantul

Well-Known Member
Trenulist
24 Ianuarie 2016
1.584
2
51
Cluj-Napoca
LOCATION
Cluj-Napoca
Aici trec un rezumat, dar poveste merge mai departe. peste înc㒠vreo 50 de postă’ri mai fac o colectă’

A fost o dat㒠ca niciodat㒠într-o gar㒠de la noi din ţar㒠o locomotiv㒠roz cu luminiţe. A început s㒠scoat㒠fum iar din coşul ei vă’lvă’tuci albaştri-gri ieşeau vârtos. în gar㒠ră’mân peroane goale, domnişoare cu ochi in lacrimi, batiste fluturând.
Și-un mecanic alergând şi strigând cu disperare: "Stai... c㒠frân㒠înc㒠n-ai!"
Atunci oamenii din tren s-au panicat, îmbulzindu-se spre uşi şi repede au coborât dup㒠o frânare de urgenţă’. Astfel trenul oprit a demonstrat c㒠are frâne.
O inim㒠frânt㒠la peron a leşinat lâng㒠un vagon şi o voce de bariton: ”Vrem un medic din vagon cu monoclu' şi baston! Și o trus㒠medical㒠şi diplom㒠de facultate originală’!”
Gă’lă’gie infernal㒠întrerupt㒠de un impiegat burtos cu nasul roşu şi chelios şi cu o ţidulă’-n mână’, aşteapt㒠o semnă’tură’, de la şeful de tur㒠care iese din birou nervos c㒠trenu-i oprit din nou. Timpul trece spune el, şi întârzierea creşte. Apare şi un fotograf s㒠pozeze trenul oprit, că’lare pe-un pantograf. Atunci impiegatul gras: ”Dă’-te jos de acolo!” Și-a să’rit baiatul, s-a zgâriat să’racul.
într-o sârm㒠care ţinea uşa de la postul 2 ca nu cumva s㒠cad㒠peste tenderul gol şi murdar a scă’pat şi aparatul de gresat în apa din emergenţa a dou㒠lumi feroviare fă’când un pleoşc imeeens....
Pe lungul drum de fier ce şerpuia prin cartier, venea un alt tren pufă’ind cu antren şi din fluier tacticos se ară’ta a fi nervos şi când a trecut pe joant㒠fochistul obosit, ridicând privirea a lă’sat din mân㒠lopata, fiindca i-a să’rit gă’leata bă’tu-o-ar soarta, c-avea motorin㒠şi-a pierdut ciubucul, pentru o zi plină’.
Soarele apune, luna ne zâmbeşte iar locomotiva la depou opreşte. Șeful de depou apare: ”Mai faceţi o prob㒠la cazane!” strig㒠el, agitând nişte dosare care nu erau prea clare, scrise cu chirilice în roşie culoare din care cade o foaie pe care scrie, MITĂ. Vântul ducând-o sus, foarte sus se izbi de un pescă’ruş care o plescă’i foarte jucă’us şi că’zu în departare şi uite cum mita dispare.
îns㒠ce apare-n zare ?
E Bă’sescu ministru mare ce: "V-am ciuruit!"...declamă’-n hă’hă’ială’ă’ă’ă’ şi pleac㒠în campanie electorală’!
Huoooo, strig㒠nişte cfr-işti. Venişi vesel, ne laşi trişti fă’r㒠bani în buzunare şi cu ochii în soare, ciuruiţi şi-n curul gol şi mânjiţi şi cu namol!
Cu câte-un pixel albastru color: ”Haideţi totuşi c㒠se poate!”
Troznit s㒠fi faţă’-spate. Spuse un vagon de lapte: ”S㒠mai ai roţile toate, şi a "n"-a oar㒠rebandajate, şi dup'aia prost sudate, pe alocuri fisurate, fă’când dânga... dânga... aşa reparate, de vars㒠juma` din lapte, iar㒠mâţele se bucurar㒠şi mieunând frenetic miau, miau, bun-i laptele de ţar㒠împr㒺tiat printre "şinele cu gropi"...