Exact acelasi lucru vroiam sa sugerez si eu. Pentru a nu pierde vremea, chiar in cazul unui raspuns favorabil din partea celor in cauza, care insa dureaza de regula, o posibilitate ar fi "relevarea" dupa cote cunoscute.
Ideea este sa te plasezi la distante aproximativ egale fata de cladire si sa fotografiezi la maximum de rezolutie cladirea din unghiurile disponibile (deci practic din 3 parti).
Urmatoarea actiune este sa gasesti in imagine un element a carui cota este cunoscuta (o usa de acces cum spunea victorian, inaltimea unui stalp de catenara, inaltimea unui gard) dupa care aplicand o regula simpla poti determina cu aproximatie dimensiunile tuturor elementelor.
Eu procedez dupa cum urmeaza:
- aduc imaginile prelevate in word, dupa care setez incrementul elementelor desenate la un pas fin de 0.01 mm;
- iau ca reper un element de marime cunoscuta, langa care desenez un segment de dreapta de aceeasi lungime;
- cu dublu click pe acel segment aflu dimensiunea sa, utilizata ulterior ca "scara";
- procedez la fel desenand segmente pentru fiecare din elementele din imagine si aflu dimensiunile lor in figura, dupa care la scara in realitate, utilizand elementul etalon.
Evident ca pot apare mici erori, dar acestea se corecteaza tinand seama si de intuitie, deci facand aproximari ulterioare. Eu am folosit o astfel de metoda, empirica si cumva primitiva, pentru a releva planuri de pe un birou pe care era un cuter de dimeniune cunoscuta
.
Cred ca exista si metode mai "destepte", autocadul cred ca stie sa faca scalari, dar eu nu cunosc acel program asa ca am detaliat o metoda care mi-a fost la indemana.
Din pacate nu ai informatii despre interiorul cladirii, dar acesta se poate aproxima pe baza altor fotografii sau a cunostintelor proprii.