Recordul de distanta pentru tractiunea cu abur

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

catalin

Well-Known Member
24 Aprilie 2007
2.885
104
Bucuresti
YAHOO
[email protected]
LOCATION
Bucuresti
Daca despre recordul de viteza pentru tractiunea cu abur se cunosc multe, despre recordul mondial de distanta nu se stie mai nimic.

Numele de Mallard si isprava din 1938 (stabilirea recordului inca neatins de alta masina cu abur de 125.88 mph (202.58 km/h) sunt subiecte de articole, filme documentare si prilejului unui frumos jubileu anul acesta. Dar, recordmena de distanta este absolut anonima.

La 9 decembrie 1937 (77 de ani in urma) jucaria din poza de mai jos incepea calatoria (reusita) si stabilea un record extraordinar de 3586km intr-un efort deosebit masina/oameni intins pe 53 de ore si 40 minute. Evident, traseul a fost ecoperit cu mai multe echipe si cu locomotive de ajutor acolo unde relieful o cerea si evident, alimentari. Recordul pentru cea mai lunga calatorie non-stop in trafic normal (alimentarea cu apa se face in mers printr-un dispozitiv special si echipele se schimbau printr-un culoar in tender care permitea trecerea din marchiza in garnitura) apartine tot englezilor (392mile) intre London to Edinburgh.Aveti aici un articol interesant despre aceasta calatorie (din pacate doar in engleza).
 
Cea mai lunga calatorie fara oprire cu locomotiva cu abur a fost in Australia,cu Flying Scotsman a englezilor,in 8 august 1989,679 km.
http://en.wikipedia.org/wiki/LNER_Class_A3_4472_Flying_Scotsman
 
Da, aceasta este oficial cea mai lunga calatorie non-stop cu o masina cu abur. Calatoria din Australia a fost facuta insa mod exceptional si pentru a bate recordul detinut tot de britanici, dar pe batrana lor insula. Altfel ce sa caute Scotianul Zburator in Australia in 1989 ?

Cele scrise de mine mai sus se refera la cea mai lunga calatorie non-stop in traficul regulat, acolo unde recordul trebuia repetat cu fiecare cursa in conditiile de circulatie si cu instalatiile de siguranta din anii '30 :)
 
Pai tot scotianu` a facut prima calatorie non-stop Londra - Edinburgh.In Australia a ajuns in locul lui Mallard pentru sarbatorirea a 200 de ani de la infiintarea tarii.