re-digitalizare BR218 Roco

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

dac

Well-Known Member
Trenulist
15 Septembrie 2007
1.416
278
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
BR218 Roco vine din fabrica "dotata" cu un decodor digital dedicat, realizat pe o placuta de circuit imprimat:

De remarcat prezenta celor doua led-uri smd cu lumina galbena lipite pe placuta decodorului. Lumina lor ajunge la cele 3 faruri prin intermediul unor ghiduri din plastic lungi, care ilumineaza parazitar si interiorul cabinelor si care se vad prin ferestrele transparente. Am decis sa le acopar asadar cu banda izolatoare neagra:
 
Decodorul original nu e rau si pare a fi "tunat" pentru aceasta locomotiva.
Nu are insa din pacate posbilitati prea mari de reglaj, si nici iesire pt F1, asa ca am ales sa il inlocuiesc cu unul ESU LokPilot Basic, care este mult mai versatil si, in plus, are si F1 (numai bun pt faza dubla).
A trebuit creata mai intai o placuta care sa ia locul decodorului original si sa contina led-urile (am ales unele albe) si montajul pt faza duala:

Led-urile astea super-albe, sunt extrem de mici, dar cu un pic de atentie pot fi lipite chiar si cu un pistol...
Interesant este faptul ca sasiul locomotivei are un spatiu destinat unui decodor intre boghiuri, si chiar si un canal lateral pentru firele acestuia:

A mai ramas doar lipirea firelor decodorului pe placuta conform culorilor si re-digitalizarea este gata !

Poze functionale la "decodoare cu F1"
 
Mda, da' trebuie sa-mi fac curaj pt asta...
Ar trebui sa folosesc fie smd-uri lipite direct pe plasticul farurilor rosii, fie leduri de 1,8 mm (cum sunt cele din semafoarele viessmsnn) bagate direct in gaurile respective. Mai studiez...
 
Poate ca aceste LED-uri, montate direct in locasurile farurilor in locul ghidurilor de lumina, ti-ar fi de folos:

Aceasta este una din incercarile de re-iluminare a locomotivei BR218 Roco din colectia mea. Pana la urma am montat la loc ghidurile de lumina si am inlocuit beculetzele cu perechi de LED-uri PLCC alb si rosu lipite spate-in-spate :D (povestea este aici).
 
Chestia este ca eu nu am ghiduri decat pt luminile albe, deci tot cu led-uri bagate in gauri trebuie sa incerc; cele din semafoare sunt rotunjite - asa ceva caut acuma...
 
Intrebare: Credeti ca are loc si pentru un decodor cu sunet? Ma bate un gand dar nu sunt sigur ca intra.

Va multumesc!
 
Poate doar daca desfiintezi placuta decodorului - altfel in cutia dintre boghiuri nu intra, acolo poti pune difuzorul.
 
Decodorul original si placuta facuta de mine contin ledurile pt luminile fata-spate; daca scoti ghidurile de lumina si pui leduri direct in gauri cred ca este loc suficient pt un decodor cu sunet, iar difuzorul pus intre boghiuri, cum spunea crgtmp.