Propunere expozitie la Iasi

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

TATRA

Well-Known Member
Trenulist
7 Iulie 2010
559
1
IASI
www.wix.com
WEBSITE
http://www.wix.com/adriancrenganis/machete?ref=nf
YAHOO
death_rocker2003
LOCATION
IASI
Salutare!

Am dori sa introducem Iasul in circuitul expozitiilor de modelism feroviar.
Locul evenimentului este Palas Mall, in atrium.
www.palasiasi.ro
Perioada propusa este 31 mai - 2 iunie.

Astept sa-mi transmiteti care sunt conditiile in care cluburile din tara ar fi dispuse sa vina la Iasi.

Contact: [email protected]
Facebook: https://www.facebook.com/AsociatiaPrieteniiTramvaiuluiIasi

Va multumesc!

Atrium Palas Mall.
evenimentele-din-week-end-de-la-palas-mall-i85465.jpg
 
Nu inteleg de ce!!!
Avem aproape patru ani de experienta in organizarea de evenimente de modelism feroviar, si nu numai. Am inceput colaborarea cu cel mai mare centru comercial din S-E Europei, Palas Iasi, si am obtinut spatiu pentru aceasta expozitie gratuit (ceea ce este un lucru extraordinar, tarifele incepand de la 2000 de lei).
Tot ce ne dorim este sa realizam o comunitate bine inchegata si sa participam impreuna la evenimente. Intradevar, in zona Moldovei modelismul feroviar nu este asa de dezvoltat ca in Transilvania, dar avem la Iasi un nucleu si cred ca ar trebui profitat de acest lucru pentru a promova pasiunea noastra.
Mai sus i-am rugat pe cei care doresc sa expuna sa-mi comunice conditiile de participare pentru a le putea comunica celor de la Palas. Presupun ca cele mai arzatoare sunt transportul, cazarea si mancarea.
Pana acum am fost contactat de doua cluburi din tara. Sper ca zona transilvaneana sa-si doreasca sa expuna la Iasi.
 
Si din nou intervine problema modulelor. Noi avem o experienta de aproape 8 ani de activitste, poate nu in organizare, dar sigur in participari.
Asta n-o spun sa ma laud ci pentru ca pe parcursul acestor ani am inteles importanta si necesitatea modulelor.
Este o chestie discutata si rediscutata, dar atat timp cat nu se doreste a se intelege ca o expozitie adevarata se face cu module, si poate doar aditional cu diorame mici, de camera sa le spunem asa.
Imi permit sa ma exprim, cel putin in numele nostru, Ar-Rail Club, cat si in numele colegilor de la Clubul Feroviar Crisana, care daca au o alta opinie, ii rog sa ma scuze ca m-am exprimat in numele lor, dar nu cred ca in momentul in carde vor exista un numar necesar si suficient de module la nivel national, nu vom veni. Problema logistica e rezolvabila.

Toata stima si spor la lucru!
 
Eu am intrebat care sunt conditiile. Sunt perfect constient ca e nevoie de module standard. Pana in iunie vom avea module standard si noi, asta am inteles perfect si din aceasta cauza am initiat evenimentul.
In acest caz, avand chestiunea modulelor rezolvata, ati fi dispusi sa veniti la Iasi?
 
@ grandpagscout hai sa incercam sa facem cumva sa ajungem la un numitor comun si sa rezolvam micile probleme , sunt sigur ca exista o cale prin care putem sa facem ceva.
Hai sa il sprijinim pe omul asta ca doar e pasiunea noastra, hai si restul cluburilor, trimiteti omului in privat sau pe mail o lista cu conditiile voastre el isi alege ce are nevoie si lanseaza invitatiile !
 
Eu sunt perfect de acord sa sprijinim orice manifestare de genu, mai ales ca e hobby-ul nostru. Din pacate, pentru noi perioada aceea este ocupata.
 
grandpagscout a spus:
[...]
Este o chestie discutata si rediscutata, dar atat timp cat nu se doreste a se intelege ca o expozitie adevarata se face cu module, si poate doar aditional cu diorame mici, de camera sa le spunem asa.
[...]

Sa inteleg din afirmatia ta categorica, ca in Marea Britanie cele aproximativ 500 (cinci sute) de expozitii de modelism feroviar care au loc anual, nu sunt "serioase" pentru ca participarea dioramelor modulare este practic inexistenta?

Personal, am vizitat cateva zeci de expozitii de cand locuiesc in Anglia si nu-mi amintesc sa fi vazut macar o singura diorama modulara; da, am vazut un modul, o singura data, pe care un modelist din Belgia (poate Horia sa fi auzit de Henk Oversloot) a prezentat cateva modele.

Eu as zice sa va scoateti capetele din universul "modulelor", sa ganditi si sa va organizati altfel daca vreti sa popularizati hobby-ul. Stati cramponati in ideea ca daca nu aveti consesns intre voi in ceea ce priveste standardele, nu se poate face nimic. Voi chiar aveti impresia ca un potential modelist feroviar stie ce-i aia diorama modulara? Voi stiati ce-i aia cand ati intrat pentru prima data in modelismul feroviar?
 
Buna,

In masura in care exista vointa de a participa se poate trece peste impedimentele numite "segmente / module incompatibile" si "sisteme de control diferite".

Solutia pentru prima problema se cheama segmente-joker de adaptare, se pot confectiona si la fata locului in jumatate de zi, asa cum se face in fiecare an la Stuttgart la Scale N Convention.

Pentru a doua este ceva mai greu, aici depinde de cat de capos este fiecare. Daca fiecare sef si sefulet de grup sau grupusor sau club sau clubusor pleaca de la ideea "faceti ca mine sau nu vin" sau "dupa mine potopul", tot degeaba.

Pana la urma elementul primordial ramane vointa de a participa si de a se implica a fiecaruia, precum si deschiderea la minte a organizatorilor, gazdei care pune la dispozitie localul si a participantilor. Daca numai unul din acestia da dovada de incapatanare sau de mandrie nemasurata ("fara mine nu se poate") totul va esua din start.

@TATRA: exista oameni competenti cu experienta in realizarea multor expozitii in afara clubului vostru, unii chiar si in Iasi. Ai luat legatura in prealabil cu acestia pentru a vedea, chiar inainte de a publica intentia pe forum, daca sunt gata sa te sprijine si daca da, in ce conditii?
 
@fellipe: nu e vorba de incapatanare, sau orice altceva, dar in momentul in care noi avem doar diorama modulara pentru expozitii, nu mi se pare logic si nici eficient sa ma pun sa construiesc o diorama de sine statatoare, pentru ca la transport, pe suprafata pe care pun o diorama de 2/1 [m] pot pune aprox 10 [m] de module si iese cu totul altceva. Nu spun ca nu se poate face expozitie fara module, dar in momentul in care poti face o mini retea feroviara, de ce sa n-o faci?

Horia, ai dreptate cu segmentele joker dar sincer, la noi nu prea ai ce lega cu asa ceva. Sunt perfect de acord ca, de exemplu, sa faco un joker intre Eurotrack si MOROP, dar mai greu la diorame de sine statatoare.
 
Omul spunea mai sus ca pana in iunie vor avea module. Chiar si fara module, este de apreciat faptul ca vor sa tina o expozitie. Cine vrea sa faca un lucru, cauta mijloace, cine nu, cauta scuze.
Se poate conecta o diorama la un modul, este suficient sa aiba una sau doua intrari cu linie simpla sau dubla, in functie de cum sunt modulele, respectand "standardele", distanta intre linii si ce mai aveti voi acolo.

Mare, mare pacat ca exista aceasta diviziune intre cluburi si modelisti. Consecintele sunt la vedere, nu mai este nevoie sa le expun. Amintiti-va ca este doar un hobby, un prilej pentru relaxare , pentru suflet. Daca amestecati prea mult orgoliu, cu orgoliul veti ramane. Valabil pentru orice, nu numai pentru modelism.

Sa aveti spor!
 
Nu cred ca exista tara in care sa nu fie cluburi/modelisti cu mai multe pareri si sisteme de lucru.
La noi, unii au preluat un sistem din vecini, ca sa poata sa mearga si acolo, unii si-au facut unul propriu si altii au preferat dioramele simple. Nu mi se pare o problema chestia asta, fiecare face ce vrea si e normal sa participe impreuna cu altii care folosesc un sistem similar. Asta nu insemna ca e orgoliu, e pur si simplu o preferinta.
Problema de baza e ca suntem putini, si se vede chestia asta in expozitii. Dar asta e, nu mi se pare un capat de tara, si nu vad de ce cineva ar trebui sa participe intr-o expozitie ce nu i se potriveste, doar de dragul "promovarii modelismului".

Revenind la subiectul expozitiei de la Iasi.
Dupa ce am primit invitatia pentru discutie de la Adrian, l-am intrebat detalii despre ce ar vrea sa expuna si am aflat despre intentia de a face module, ceea ce poate genera o discutie mai departe. Altfel, pentru noi n-ar avea nici un rost sa caram module pana la o expozitie unde nu se foloseste asa ceva.
 
Seara buna,

S-a uitat un lucru de specificat care poate datorita acestuia s-a ajuns la neintelegerea cauzata aici.
Clubul nostru are momentan 2 diorame.
Una mica, de sine statatoare care este "calul de bataie" la toate evenimentele cu scop de promovare a asociatiei si a ceea ce facem noi:

1475900_426391190795845_1609537462_n.jpg


Si Diorama Clubului care este aceasta:Care in stanga pozei exista o linie simpla special pusa pentru un acces ulterior de la alte module. Poze exacta cu modulul:Diorama noastra este modulara, posibilitate de conectare exista, pana la expozitie am fi avut timp sa fi construit un modul joker pentru orice adaptare posibila in functie de cine ar fi dorit sa vina la expozitie. Pe digital se ruleaza fara probleme, iar daca se doreste analog, din nou, o putem adapta pana la expozitie.
Chiar nu vad unde ar fi probleme.

Totusi, chiar daca nu ar fi fost posibila aceasta conectare, noi am facut un apel pasionatilor din tara pentru a ne sustine prin prezenta lor ca participanti la expozitie pentru a putea face si mai cunoscut iesenilor acest hobby, pe principiul noi va punem la dispozitie necesarul ca voi sa puteti veni cu ce aveti si sa dam startul unui nou nivel expozitiilor din Iasi, in care sa nu fim numai noi Clubul de Modelism Feroviar Iasi prezenti.

Ne pare rau daca inca nu ne ridicam la anumite standarde ale tarii, dar noi incercam din rasputeri sa reusim ceva in aceasta parte de tara unde nimeni nu misca un deget pentru orice tip de modelism, daramite cel feroviar, dar cand ne lovim de asemenea ziduri e destul de trist.
 
Buna seara,
Asteptam cu interes sa vad ca se organizeaza o expozitie de modelism feroviar la Iasi dar din pacate vad ca nu este altceva decat un vis :( .Ca fapt divers managerul de la Uvertura Mall Botosani stie de pasiunea mea pentru trenulete si pune la dispozitie un spatiu pentru asemenea evenimente, mai mult decat atat acum incearca sa organizeze o expozitie de aeromodelism.
 
Petrica, expozitia de modelism feroviar la nivel national, de la Iasi, va deveni realitate. Local tot am avut o serie de evenimente, dar este cazul sa aducem ceva nou si frumos in capitala Moldovei.
Ca si "felippe", sunt de acord cu ideea ca unele cluburi sa se prezinte cu diorame de sine statatoare. Cum am zis, mai devreme, nu exclud ideea de a realiza doua module de trecere de pe diorama noastra pe standardul romanesc de module.
Eu nu inteleg de ce trebuie ca toate modulele sa fie standard si nu doar cele de cuplare intre cluburi?
Cei care doresc sa participe la Iasi sunt mai mult decat bineveniti, dar nici nu ma voi ruga de cei care nu stiu sa aprecieze ce vrem sa facem noi si bat campii, fara a se informa.
 
Horia_Radulescu a spus:
@TATRA: exista oameni competenti cu experienta in realizarea multor expozitii in afara clubului vostru, unii chiar si in Iasi. Ai luat legatura in prealabil cu acestia pentru a vedea, chiar inainte de a publica intentia pe forum, daca sunt gata sa te sprijine si daca da, in ce conditii?

Care sunt acei oameni???
Eu stiu doar de Florin Vornicu ca participa la expozitii in tara. Am discutat de cateva ori cu el si a zis ca nu este interesat sa expuna la Iasi.

Inca din 2010, cand a avut loc prima expozitie de modelism feroviar din Iasi, eram sase oameni. Dintre acestia am ramas trei: eu, Tudor si Nicu. Din pacate Nicu nu sta prea bine la capitolul timp, dar ne ajuta cu material rulant, in special romanesc.
In privinta celorlalti trei, ma abtin de la comentarii.
Abia din 2011 am reusit sa facem o echipa unita si in care sa am baza. Anul trecut ni s-a alaturat Diana, o studenta la arhitectura, care lucreaza foarte bine machetele de cladiri.
Pot spune ca echipa actuala imi inspira incredere si sunt sigur ca voi realiza evenimente frumoase alaturi de ei. Asta nu inseamna ca nu doresc ca noi oameni sa ni se alture ori ca exclud colaborarea cu alti pasionati din Iasi.