Probleme NanoX-S88

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Capcaun

New Member
21 Ianuarie 2010
9
0
Satu Mare
LOCATION
Satu Mare
Salut
Am realizat un NanoX-S88, am programat pic-ul pentru varianta cu quartz de 4Mhz si l-am alimentat de la un traf de 17.5V. Sistemul a pornit (ledul s-a aprins) si am reglat din potentiometru 18V la iesirea LM350. Apoi am conectat un multimaus roco si mi-a afisat Err13 - no master found on XBus.
Dupa 2 zile, cind l-am alimentat din nou, n-a mai dat eroare iar multimausul a intrat in regim normal :confused: . Problema care a ramas este ca locomotiva testata nu misca, alimentata fiind pe iesirea de DCC.
Daca incerc un scurt pe DCC releul comuta, ledul pilpiie, iar apasind Stop de pe multimaus revine in starea initiala, deci banuiesc ca se comporta ok.
De asemenea citirea si scrierea CV-urilor pe iesirea de programare merge ok.
Daca testez multimausul cu o centrala roco 10764 locomotiva merge deci cred ca se poate exclude o problema la decodor sau multimaus.
Are cineva vreo idee ce poate fi sau ce sa verific? Lipiturile de pe placa zic eu ca sunt ok.
 
NanoX foloseste implicit "zero-stretching" care nu este pe placul unor decodoare: ESU Basic, Bachmann, etc. Daca asta este cazul tau, programeaza un alt firmware fara "zero-strectching".
http://www.tinet.cat/~fmco/whatsupdoc_en.html
 
Mai ce bun esti. :aplauze: Exact asta era problema. Intre timp mai constatasem o anomalie care clar provine din aceeasi cauza. Am mai testat o data sa vad daca locomotiva nu cumva merge dupa ce i-am schimbat adresa. Evident n-a miscat. Am lasat montajul alimentat si, dupa vreo 3 minute, locomotiva a luat-o din loc. Noroc ca am fost pe faza ca altfel plonja de pe masa :mask: .
Acum urmeaza sa finalizez GenLI-S88 si sa testez controlul prin computer cu Rocrail.
Merci de ajutor
 
Daca ai S88 la NanoX poti sa faci GenLi simplu. GenLi-S88 este necesar pt centrala Roco, care nu stie S88. In plus, iti mai trebuie cel putin un modul S88 cu 8 intrari si cateva BOD-uri pt. detectie.

In ceea ce priveste Rocrail, este bine sa il instalezi din timp si sa te distrezi cu el in regim simulare pt. a-i intelege modul de lucru, pana ce hardware-ul este gata...
 
Am facut GenLI-S88 pentru ca initial ma gindisem sa-l folosesc la statia roco dar ulterior m-am orientat spre NanoX-S88. Modulul S88 si 2 BOD-uri de 4 sunt ca si gata ca aveam piese pentru ele (mai putin optocuploarele), si m-am antrenat putin la lipituri.
Am vazut ca ai un topic legat de partea cu rocrail, http://forum.lokomotiv.ro/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=7606. Daca o sa intimpin ceva probleme o sa postez in topicul ala.
 
am terminat si eu un nanoX s88 si genLi, schema all in one! totul merge OK! eu imi indreptasem ochii spre modulul s88 care contine si detectori(in nr de 8 )....care sunt avantajele/dezv folosirii b.o.d-urilor si s88_sch sau s88_detect ! multumesc! p.s. pe viitor as dori sa construiesc si un TCO,si se pot folosi detectorii de la s88_detect si ptr TCO in loc de push button?
 
Eu am facut S88_sch dar n-am apucat sa o testez. Traseele sunt tare subtiri, pastilele mici. Pentru BOD, fiind foarte simplu, am refacut eu cablajul, in Protel. La S88 nu m-am bagat.
 


LSP5 -> intrare S88
LSP4 -> masa alimentare 12V
LSP3 -> "+" 12V

LSP1 si LSP2 se inseriaza pe unul dintre firele ce duce la segmentul izolat.
 
si care sunt avantajele fata de modulele cu b.o.d-uri integrate? mie mi se pare mai buna ideea ca b.o.d-urile sa fie integratw in modul ,sa nu stau cu placutele sub macheta ,ci intr'o cutie carcasa alaturi de centrala si restu!
 
Pai, in cazul variantei cu BOD-uri integrate trebuie sa tragi fire de semnal DCC (groase) catre fiecare segment izolat, ceea ce la o diorama medie/mare este dificil si ineficient (mult metraj).

BOD-urile separate se monteaza sub fiecare segment deservit si se conecteaza prin cabluri (subtiri) cu modulul S88.

Practic, la o diorama pana in 4m lungime, o solutie integrata (NanoX + GenLI-S88 + S88 + BOD-uri) este cea mai buna alegere, mai ales daca este amplasata central.
 
hmm am observat in schema de la s88_sch un tranzistor bc238 pe care nu il gasesc :( ce tranzistor echivalent pot folosi?
 
Eu am folosit BC639 (asta aveam), dar atentie la dispunerea terminalelor (B si C inversate).

Orice tranzistor NPN de comutatie ar trebui sa mearga.