probleme lumini taurus roco wifi.

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

davydboy25

New Member
13 August 2016
6
0
Buna ziua ! Ma confrunt cu o problema la placa electronica pentru o locomotiva Roco Taurus cu camera WIFI . Nu se mai aprind luminile (faruri si stopuri) decat daca suntez doua rezistente ce alimenteaza colectorul unui tranzistor NPN ,,LFs" atasat in poza . Daca cineva ma poate indruma cu cauza ar fi recunoscator . Poza cu locomotiva, Poza 2
 

dac

Well-Known Member
Trenulist
15 Septembrie 2007
1.368
129
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Incearca sa pui poze mai clare, preferabil ambele fete ale circuitului. Schiteaza pe o hartie diagrama circuitului ca sa intelegem ce si cum.
 

SSL

Active Member
10 Iulie 2015
119
116
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Salut,
Daca luminile mergeau inainte si nu mai merg acum, verifica setarile decodorului, e posbiil sa fi modificat fara sa vrei vreun CV (se mai intampla) si de-aia sa nu mai mearga.
Foarte aproximativ din pozele facute, e posibil ca prin acel scurt de fapt sa fortezi LED-urile din faruri sa se deschida, ceea ce nu e in general o idee buna.
Pe linia asta, ce docodor (model, fabricant etc) are locomotiva? Dupa ce afli asta, vezi pe ce iesire sunt luminile si vezi setarile respective din manualul decodorului. Fiind vorba de multi fabricanti si multe implementari, nu am cum sa fiu mai exact in raspuns la momentul asta :)
In alta ordina de idei, poti citi CV-uri cu statia pe care o ai? Ar putea sa te ajute la punctul de mai sus.

Complet ne-legat de problema ta (sper): ce naiba e "chestia" aia de langa rezistorul de 2R2? Pare un tranzistor lipit pe lateral?! (vezi poza1 din postarea ta ultima, spre stanga imaginii)