Prima diorama (semaforizare )

 • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
  Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

ok74v

Member
15 Ianuarie 2015
20
0
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Salut,

Sunt incepataor si am pornit la drum pentru constuirea primei diorame si am nevoie de ceva idei si ajutor. In principiu acesta va avea 2,10 m lungime si 1.10 latime , tema dioramei va fi o zona industriala va contine o linie principala , una secundata si cateva de manevra. Sunt multe de cumparat si de strans si am inceput sa le pun pe foie. Deocamdata am un StartSet ROCO 41363 cu locomotiva BR 204 ulterior am cumparat si un BR 182 Tausur impreuna cu cateva vagoane (Ambele sunt digitale si merg pe o centrala Rco MultiMAUS ) sina RocoGeoline. Intentionez sa cumpar decodoare si motorase pentru a trece si macazele pe digital. Pana aici totul e bine si frumos stiu ce am de facut. Ca sa fie totul frumos vreau sa incep sa cumpar si semafoarele aferente, aici apare problema..... Din pacate nu stiu detalii despre acest subiect , ce am vazut este ca sunt mai multe tipuri de semafoare si logic ca fiecare se monteaza in locatii diferite. Am inceput sa rasfoiesc regulamentul cfr 004 privind semaforizare dar inca nu imi este clar unde ar fi corect sa montez semafoarele si ce modele de semafoare sa folosesc.... Ma poate ajuta cineva cu indrumari conform pozei cu planul meu unde trebuie sa amplasez semafoarele si ce modele de semafoare? Imi este necesar ca sa fac lista de cumparaturi sa stiu cate bucati trebuie sa cumpar si ce modele urmand sa vad eu pe urma sa vad cum sa le "automatizez"

Multumesc
 

Atașamente

 • POZA PLAN.png
  POZA PLAN.png
  59 KB · Vizualizări: 769
Salut! Din ce vad eu la prima privire iti trebuie 10 semnale pentru cele doua linii care se inchid oval, punctele negre desenate la repezeala pe plan:
POZA_PLAN.png


Daca vrei si ptr zona industriala, mai trebuie vreo 6. Zic ca iti trebuie semnale de intrare in statie (4), de iesire (6), nu iti trebuie de bloc (BLA). Da un search pe google si vei gasi aceste semnale in magazinele de trenulete autohtone. Le gasesti la prima cautare fara probleme.

EDIT: am gresit amplasasarea semnalului de iesire de pe linia verde, in partea de jos, este pe dreapta liniei, nu pe stanga. Din graba...
 
Salut

Multumesc mult pentru raspuns. Vreau sa fiu sigur ca am inteles corect. Ai spus ca sunt 4 de intrare (le-am notat cu partate si le-am pus si directia de montare) si 6 de iesire (le-am notat cu cerc si sageata cu directia de montare . Am inteles corect ? Daca poti sa imi zici si pentru zona de manevra ti-as fi recunascator :) . In zona de manevra/ garare ce fel de semafoare se folosesc ?
 

Atașamente

 • POZA PLAN 2.png
  POZA PLAN 2.png
  68,2 KB · Vizualizări: 745
Eu zic ca este bine. Poti pune similare cu cele de iesire din statie. Sunt multe zone industriale fara semnalizare electrica sau un singur semnal la intrarea pe lini curenta sau statie.
 
Multumesc frumos pentru ajutor . Sincer cu cat sunt mai putine cu atat mai bine la buzunar :))) Prima data ma cam speriasem credeam ca trebuie sa pun si din sens opus la fiecare macaz , si ma cam panicasem pentru ca nici nu prea ma gasit pe net ceva concret (sau nu a m stiut eu sa caut )
 
Salut,

Revin la aceasta postare pentru o modificare ce a aparut in polansa mea. (sper ca sa fie definitiva ) :)
Te rog daca ma poti ajuta inca o data cu schema de amplasare a semafoareleor si tipul de semafoare ce trebuesc folosite
Mai jos am atasat noul plan


Multumesc
 

Atașamente

 • versiunea 2.jpg
  versiunea 2.jpg
  182,7 KB · Vizualizări: 539