Pozele mele-flvca

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

flvca

Active Member
Trenulist
2 Noiembrie 2008
145
1
Timisoara
LOCATION
Timisoara
Scotocind prin fotografiile familiei, am gasit cateva poze interesante zic eu:Din pacate nu stiu anul in care a fost facuta fotografia, dar banui ca undeva prin anii '40. Primul din stanga este strabunicul meu. Locomotiva face parte din seria 342, descrisa la pagina 154 in vol.3 din "Istoricul tractiunii feroviare din Romania" de domnii Lacriteanu si Popescu.
Am gasit si o legitimatie a strabunicului emisa in anul 1941:Inchei cu alte doua poze, in care de data aceasta apare bunicul meu, cel voios care arata catre inmatricularea locomotivei. Locomotiva care, am avut bucuria, sa o gasesc intr-o alta poza, in lucrarea mai sus mentionata la pagina 188. De data aceasta cineva precizase anul, 1934:Sper sa va faca placere.
 
Din pacate, cu tema feroviara, cam atat din familie. Ar mai fi acestea doua din anul 1960, cand bunicii mei presupun ca au fost la mare:Si daca tot suntem la Constanta, mai pun o fotografie pe care am cumparat-o, nu este din albumul familiei. Locomotiva este fotografiata in gara Constanta:Desi nu sunt cu tematica feroviara, ultimele poze sunt cu bunicul meu "motorizat". Motocicleta undeva in Rusia, in timpul razboiului, nu am reusit sa identific unde:

 
" @ flvca".....pozele din timpul razboiului,au o data certa,cel putin cea cu motocicleta....localitatea ar fi "Babyk 17.VIII.942" si semnaeaza "Cornel"(mascota din atas se numea "Kerci")...si de aici poti incerca o identificare....
In rest subscriu...desi sint poze A/N, locomotivele arata super !
Cu multumiri,pentru un crimpei de viata uitat in timp !
 
excelente pozele...multumim...

poza aceea cu bunicul tau alaturi de automobil, cred ca e un Ford 1930 Tip A, ar fi interesanta cum ar arata in culori, la o analiza cred ca; masina ar fi de un verde inchis iar aripile negre...cat priveste culoarea costumelor, persoana care sta in picioare poarta un costum de culoare verde-masliniu (olive color) iar cel ce sta poarta un costum maro deschis, sa zic mustar.

Stima
 
Un set de opt poze cumparate, cu o garnitura care transporta soldati ai "Luftwaffe" catre Grecia, traversand Romania: 
Salutare!
Pozele sunt extraordinare...se potrivesc de minune cu romanul de razboi cu care ma relaxez,''Legiunea blestematilor'' de Sven Hassel! :aplauze:
 
Esti trenulist inrait, nu incape indoiala! Frumoase poze ai, dar tre' sa admiram si linia nobila dinspre bunicu. Cred ca a avut ce-ti povesti de cand cu nemtii si rusnacii...
 
Vali, nu stiu cat de inrait, dar cei frumos imi place :D .
Si ai dreptate, bunicul povestea mult si frumos. Acum regret ca nu l-am intrebat mai multe.

Mai am o vedere cu gara Sinaia cea noua:
Aceasta nu are nici o data pe spate. Prima poza pe spate arata asa:Deci, daca ne uitam in coltul din stanga jos, ar putea fi 1889?
"J" ar putea veni de la cuvantul "Jahr", adica "an" in limba germana.