Zola,
Te asigur ca, dincolo de glume, sfaturile tale sunt citite cu atentie!
Mi-a placut si mie ideea rumegusului maruntit in morisca de cafea si vopsit cu apa colorata, mai ales ca tin minte ceva asemanator facut de bunicul meu cand eram mic. A fost prima intalnire a subsemnatului cu idea de diorama: un cadou de ziua mea, realizat pe o bucata de lemn unde lipise niste "iarba" din rumegus realizat mai mult sau mai putin in felul descris de tine, o portiune de "batatura" vopsita in culoarea pamantului unde se adunau niste animale si pasari de casa modelate din lut si apoi vopsite cu vopsele de ulei.
Atunci cand voi ajunge la modelarea ierbii si a vegetatiei pe viitoarea mea diorama poti deci sa fii sigur ca voi incerca la randul meu atat povestea cu rumegusul cat si pelinul sa vad ce iese, fiindca in varianta asta poti realiza niste variatii coloristice mult mai fine decat folosind iarba Noch etc, plus ca-ti iese la o fractiune din pretul respectiv.
Ideea cu pelinul iarasi merita toata atentia, mai ales ca ai precizat ca "fixezi" respectiva planta cu aracet, deci nu devine friabila dupa uscare asa cum s-ar intampla in mod normal.
Singura problema pentru Felippe si pentru mine este ca noi lucram la scara N si va trebui sa studiem in amanuntime aceasta planta inainte de a o pune pe diorama, fiindca nu-s sigur ca se potriveste scarii noastre.