Pod feroviar

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

ButonEL

Member
11 Ianuarie 2008
45
0
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Dupa terminarea sesiunii si setei de modelism am hotarat sa construiesc un mic pod feroviar inspirat dintr-un joc care imi place foarte mult si este o mare sursa de inspiratie pentru diorama mea feroviara.
Pentru constructia podului m-am inspirat din imaginea alaturata dar mentionez ca nu voi respecta cu strictete toate detaliile acestuia.Ca materiale de constructii am folosit lemn de bambus provenit de la un suport de masuta pentru obiecte fierbinti la traversa podului iar pentru piciorul podului bete japoneze pentru masa.
Adezivul folosit este "aracet" Bison pentru lemn.

Am inceput prin lipirea traverselor ce sustin calea ferata precum in fotografia de mai jos, folosindu-ma pentru fixare de carlige de rufe.


Urmeaza montarea barnelelor sub traversa, operatie un pic migaloasa datorita numarului foarte mare dar cu putina rabdare iata efectul. Dupa lipire si uscarea adezivului am indreptat linia barnelor cu minifreza.


In partea a doua m-am ocupat de picioarele podului incepand cu taierea grinzilor la masura pentru un efect cat mai simetric.


Inca nu stiu la ce inaltime sa fixez ansamblul traversei pe stalpii de sustinere dar in mare parte va arata ca in imaginea de jos cu singura mentiune ca picioarele podului nu vor sta la capetele acestuia ci le voi monta ca in imaginea de inspiratie.


Voi reveni cu noi detalii.
 
Buna sursa de inspiratie :) . Acel pod din joc e inspirat dupa podul din filmul ce-i poarta numele, "Bridge on the river Kway", si era de cale ingusta.
 
Cred ca efectul maxim ar fi fost daca ai fi folosit pentru picioarele podului bagheta de lemn rotunda.....dar si asa arata bine.
Parerea mea, nu contrazic....partea de lemn de sub traverse ar fi mers putin mai ingusta sau chiar cat traversele de latime.
Dai inainte....si succes!
 
o mica intrebare as avea si eu.care sint cele cinci parti?stiu de commandos,commandos 1,2,si 3,dar mai multe nu stiu.dupa commandos 3 a amai aparut ceva?,intr-o vreme le-am jucat toate,dar cel mai reusit a fost dupa parerea mea commandos 2.daca stit ceva va rog sa imi spuneti si mei ca imediat fac rost de ele.
 
am uitat sa iti spun ca la metro sint betigase din lemn de bambus pt gratare,si sint aproape rotunde.ar foarte nimerite pentru podul tau.poate cind il termini ne trimite adminul sa il aruncam in aer. :lol:
 
1. Commandos: Behind Enemy Lines
2. Commandos: Beyond The Call Of Duty
3. Commandos 2: Men of Courage
4. Commandos 3: Destination Berlin
5. Commandos: Strike Force

Primele patru parti sunt RTT (Real-time tactics game) iar ultimul este FPS (First Person Shooter).
Toate imi plac insa preferatul meu este Commandos 2: Men of Courage iar Strike Force este pe ultimul joc. A fost o serie foarte buna si pacat ca cei de la Pyro nu au continuat.

Cat despre betigasele rotunde voi tine cont pentru urmatorul proiect acum ma rezum la acestea deoarece am avansat destul de mult cu proiectul, plus ca se lucreaza mai usor cu cele plate. Multumesc insa pentru sugestii, sunt binevenite si voi tine cont de ele.
Betisoarele de masa le-am cumparat dintr-un magazin din complexul Auchan si am dat 6,00 ron pe o punga cu 70 de seturi adica 140 de bete in total. :wink:
 
In mare parte am terminat podul la categoria constructie, dar pana il vopsesc sunt sanse sa mai fac cate una alta la el. Toate orele cumulate de lucru cred ca se rezuma la o zi intreaga, mentionez ca am lucrat mai mult seara dupa ce mi-am incheiat activitatile zilnice.


Am o mica problema referitoare la latimea podului. Nu am nici o locomotiva cu aburi sau vagoane de calatori iar pentru dimensiuni m-am bazat pe locomotiva din aceste fotografii care face parte dintr-un set Piko hobby vechi de ceva ani buni. Asadar nu stiu daca podul este suficient de lat pentru locomotivele si vagoanele la scara HO. Distanta dintre stalpi fiind de 45 mm, este suficient sau pot sa-l fac pod rutier?
 
ButonEL a spus:
Am o mica problema referitoare la latimea podului. Nu am nici o locomotiva cu aburi sau vagoane de calatori iar pentru dimensiuni m-am bazat pe locomotiva din aceste fotografii care face parte dintr-un set Piko hobby vechi de ceva ani buni. Asadar nu stiu daca podul este suficient de lat pentru locomotivele si vagoanele la scara HO. Distanta dintre stalpi fiind de 45 mm, este suficient sau pot sa-l fac pod rutier?

Gabaritul de libera trecere, in aliniament, pentru scara 1/87 (H0), este de 48 mm.
 
Stiu ce am de facut mai departe. Pentru cei interesati va prezint o imagine veche cu podul peste raul Kway. Fotografia face parte dintr-un poster care prezenta celebrul film.

Iata o macheta a podului.