Pini facuti in casa.

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

d0ru_b

Well-Known Member
9 Noiembrie 2008
364
1
Cluj-N / Lugoj
YAHOO
doru_basaliga
LOCATION
Cluj-N / Lugoj
Ziceam intr-o discutie cu Hachez de realizarea "in casa" a pinilor prin metoda "curatator de sticle"

Sursa de inspiratie :
http://www.youtube.com/watch?v=r5jPBzbpP4U
http://www.youtube.com/watch?v=pzWMqGVnqD4
http://www.youtube.com/watch?v=2D-LvZwT0Uc


Azi am incercat sa vad daca metoda e functionala , ei bine rezultatul s/a lasat foarte mult asteptat , dupa vreo 5 "rebuturi" am reusit intr/un final sa scot ceva ce seamana a brad (in drapta aveti un brad de woodland):Am folosit ce aveam prin casa : matura cu fire sintetice, din pacate sunt cam portocalii dar cred ca se pot vopsi ( in rosu sau orice alta culoare ;), obi stie ), sarma de aluminiu (foarte proasta, se rupe imediat) si masina de gaurit cu acumulatori pentru a rasuci sarma.

Problema cea mai mare e ca firele de matura au tendinta sa fie prinse pe sarma in timpul rasucirii, rezultatul fiind destul de departe de realitate. Cred ca acest fapt se datoreaza sarmei mult prea "tari", inca mai caut o solutie.

Daca a mai incercat si altcineva sa faca brazi prin aceasta metoda mi/ar prinde foarte bine niste sfaturi.
 
Perii de mă’tur㒠nu sunt buni, şi în general fibrele sintetice. Recomand cânepa pt. instalaţii sanitare deoarece e mai fin㒠şi mult mai realistică’
 
Doru, nenea din film a pus intre firele de cupru sfoara pieptanata si tapata, apoi a tuns. Incearca asa si o sa iasa. Cu matura poti sa te faci cel mult o vrajitoare reusita :D
 
Ferrocarril a spus:
Pentru numele lui DUMNEZEU, schimb㒠repede culoarea!
Pe lâng㒠faptul c㒠e contra firii, nici nu mai e la modă’. :-?
Nu te teme, Doru a bagat ceva la module, draga Ferrocarril!, daca ai fi urmarit lucrarile lui in ielectronistica si diorame, ti-ai fi dat seama ca nu le va lasa asa.
 
Ms Obi dar dupa cum iti spuneam datile trecute, prefer sa nu prezint colectia+modulul decat cand voi fi eu multumit de ce a iesit... deocamdata nu sunt :D.
Daca vrei sa iti faci papura, acu chiar ai din ce/ti face, am o matura intreaga :)

Referitor la manufactura pinilor, astept sa fac rost totusi de o sarma mai calumea.
Franghie este :p
 
am incercat si eu mai demult sa faca sa ceva,inspirat dupa o revista spaniola,insa m-am lasat pagubas (temporar...).
ca material am folosit fire de canepa sau in,cu cat mai subtiri,cu atat mai bine,intre sarma de 1-1,5 mm,galvanizata sau de cupru.nu ies prea detaliati,insa se pot completa cu un pic de rumegus fin...ca o parere personala,mult de lucru cu rezultate imprevizibile :roll:
am sa pun ceva poze,numai sa dau de ele...

pun si aici un link unde sunt prezentate diferite metode pentru diferiti arbori,printre care si pini...
 
Rumegusul il puteti colora nu neaparat cu vopsea de oua ca aia nu se gaseste decat in apropierea pastelui.....puteti sa faceti tot cu apa solutie dinaceea care se coloreaza varul si e la fel..poate si mai concentrata decat vopseaua;):) :p :p :p