pasaj traversare calatori

DAN C.F.R.

Active Member
25 Aprilie 2016
215
0
bucuresti
LOCATION
bucuresti
Salutare!
Desi a fost prezentat la subiectul HALTA DAVID de la rubrica ''Prezentari si discutii despre diorame'', am sa discut despre ideea si modul de realizare a unui pasaj calatori peste calea ferata, model vechi.Acesta este realizat foarte simplu folosind lemn provenit de la betele de chibrituri, ce au fost taiate la dimensiunea de 3 cm lungime, dupa o selectie prealabila a celor cu sectiune cat de cat patrata.
De precizat faptul ca inainte de montare a grinzilor de lemn (traverselor de lemn), trebuie polizate cu o freza toate elementele in relief ce impiedica montarea acestora, respectiv buloanele de prindere a sinei.
Ca adeziv am folosit aracetul pentru lemn care asigura o lipire foarte buna in timp insa permite si eventale modificari ulterioare fara nici un fel de probleme.Vopsirea acestora am facut-o cu vopsea acrilica neagra, diluata cu apa.

Initial facusem un pasaj cu material ce imita dalele de beton insa mi-am dat seama ca este mai placut ochiului un pasaj model vechi.
 

cosmin78

Well-Known Member
Trenulist
28 Aprilie 2007
6.237
912
Porto/Craiova
YAHOO
cosminn78
LOCATION
Porto/Craiova
nu arata rau deloc,iar buruienile alea pe langa dau bine.un nene cu un carucior de mana si un sac pe el cred ca ar completa atmosfera...