Ocupare bloc in Train Controller

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
6 August 2014
24
0
Iasi
LOCATION
Iasi
Train Controller citeste ocuparea unui bloc printr-un modul S88 cu BOD-uri. Problema e: cand pornesc programul si se conecteaza la modulul S88 imi arata toate blocurile fiind ocupate. Trebuie sa iau o locomotiva si sa o misc pe toata diorama ca sa le dezocup.
Are idee cineva cum fac sa le dezocup manual fara sa trimit o locomotiva de nebuna sau cum fac ca la pornire sa-mi citeasca doar blocurile ocupate?
 
citeste informatia din sine, nu ? adica transforma caderea de tensiune de pe segmentul x in faptul ca blocul e ocupat
nu e ceva punctual gen infrared sau relee hall/reed, unde nu ai cum sa determini situatia 'initiala'
in primul caz, e ceva gresit in setari
 
Pare a fi o problema de alimentare electrica.

Cu ce alimentezi centrala / S88 / BOD-urile ?
Cum este conectat S88 la PC ?
 
Centrala e Roco 10764 alimentata cu 19v. BOD-urile si S88 sunt de la Train-o-Matic si sunt alimentate ca in instructiuni. S88 e conectat prin modulul usb tot de la ToM. Ele functioneaza OK, in sensul ca detecteaza trenul si il transmite la program. Problema apare la pornirea programului când imi apare ca toate blocurile sunt ocupate. Daca trec cu o locomotiva prin toate dispar blocurile ocupate si imi ramane doar blocul ocupat care contine locomotiva.
 
Tensiunea de 19V este cam mare. Ideala ar fi o sursa stabilizata gen laptop de 16V (avand in vedere caderea de 1,4V pe BOD). Cablurile de legatura dintre BOD-uri si S88 si mai departe catre modulul USB trebuie sa fie cat mai scurte posibil.

1. deconecteaza BOD-urile de la S88 si verifica daca la pornirea programului blocurile apar ocupate.

2. deconecteaza S88 de la modulul USB si verifica daca la pornirea programului blocurile apar ocupate.

3. deconecteaza USB de la PC si verifica daca la pornirea programului blocurile inca apar ocupate.
 
Tensiunea e de 19V pentru ca am sine Roco Geoline si cu alimentatorul stock nu reuseam sa schimb macazurile, fiind trecute prin bod-uri care mai mananca dupa cum spuneai 1,4V.
Pe S88 blocurile apar corect ocupate la pornirea programului sau la alimentarea statiei.
Daca apas freeze sau power off si apoi dau power on sau inchid si deschid programul imi citeste ca toate blocurile fiind ocupate chiar daca eu le dezocup manual si chiar daca pe modulul S88 apar blocurile correct ocupate.
 
NMRA recomanda o tensiune DCC la sine de 14,75V; tu ai cred ~17V. Se poate masura destul de precis cu un voltmetru intre (-) sursei de alimentare si fiecare dintre cele 2 sine, facand apoi suma.

Ce lungime are cablul dintre S88 si modulul USB ?
 
Pai am 2 module S88: intre doua distanta e de 35 cm, intre unu si modul tot 35-40 cm.
Am folosit cablu ftp ecranat, mufat de mine la distanta corespunzatoare.