Noutati Fleischmann

drg

Active Member
27 Martie 2016
153
0
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Tocmai au aparut ultimile noutati la Fleischmann care vin sa infirme toate zvonurile rautacioase si rauvoitoare la adresa firmei.

La "N"

image0002on9.jpgLa "H0"
poster92008nw8.png
 

felippe

Mecanic de locomotiva
21 Ianuarie 2006
1.554
88
-
Da, asa e. Si eu astept setul de la scara N.

Cred ca in cateva zile voi putea face o poza a propriului set.
 

victorian

Well-Known Member
Trenulist
21 Octombrie 2007
2.229
8
Constanta
LOCATION
Constanta
Salutare DRG si buna ziua prieteni,

Pot sa va certific faptul ca setul exclusiv bavarez la N este in magazinele din Germania inca de saptamana trecuta.

Pretul nu este tocmai mic (in majoritatea magazinelor, inclusiv pe eBay, caseta exclusiva, fara vagonul suplimentar se vinde cu 319.50 euro) insa calitatea deosebita a modelelor recomanda acest set.

Eu am deja aceasta locomotiva BR 70 in epoca a II-a si pot sa va spun ca este unul dintre cele mai reusite modele Fleischmann realizate vreodata, motorul Faulhaber dovedindu-si pe deplin superioritatea, alaturi de iluminarea cu led-uri. Desigur, la modelul meu, fiind vorba despre o locomotiva in epoca a II-a, iluminarea sugereaza niste faruri electrice, asa ca sunt foarte interesat sa vad cum a simulat Fleischmann iluminarea unor lampi cu petrol din epoca I-a la acest set exclusiv.

In afara motorului si a iluminarii, mai exista o multime de detalii realizate cu o precizie absolut ingereasca, spre exemplu manerele felinarelor sau mainile curente ale locomotivei realizate dintr-un material nu mai gros decat firul de par.

Astept cu mare, si particular interes pozele setului tau, Vali! ;-)
 

drg

Active Member
27 Martie 2016
153
0
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Salut fani Fleischmann!!!
Nu ca as fi un fan inrait FL,dar cind vine vorba de locomotive cu abur fie ele la "N" sau "HO" trebuie sa recunosc ca au un "nu stiu ce".Chiar si modelele un pic mai vechi(ma refer la anul de constuctie),ca Br38 ,Br 78,Br55 sau Br56 care sint un pic cam zgomotoase (nu m-a deranjat niciodata zgomotul) sint deosebite.Incepind insa cu Br.13 si acest mic impediment a disparut si putem sa rulam la fel de silentios locomotivele Fl ca si pe cele ale altor firme .Va vorbesc in cunostinta de cauza,depoul meu fiind plin de "aburoase" Fleischmann.Trebuie sa ma alatur remarcilor facute de Octavian cu privire la Br70 si sa adaug ca modelul are sasiu si roti metalice(o constanta FL)si priza decodor 6pin NEM651.Astept si eu cu nerabdare cele patru vagoane pe care le-am comandat.si poate postam atunci niste imagini.
 

Horia_Radulescu

Consilier tehnic
Super Moderator
Trenulist
14 Februarie 2008
6.892
2.338
Mulhouse, Alsacia
LOCATION
Mulhouse, Alsacia
buna baieti,

numai doua mentiuni, care vor relativiza cele scrise mai sus; motorul de la Pt2/3 Fleischmann nu este Faulhaber (care nu mai colaboreaza din martie cu Fleischmann) ci un Glockenanker de productie chineza (ceea-ce nu ii scade din calitatile de rulare) si locomotiva nu are priza de decodor NEM 651 ci "lĂśtpads", unde se poate suda un decodor, dupa ce se intrerup anumite circuite pe placa de baza; spre exemplificare, vezi la www.1zu160.net la Digital, BR70 GFN ;)

a doua mentiune priveste vagoanele, dupa ce spun expertii in materie, vagoanele bavareze de la Fleischmann au acoperisul vopsit fals intr-o culoare inchisa (cele de la Minitrix fiind vopsite corect)...
 

felippe

Mecanic de locomotiva
21 Ianuarie 2006
1.554
88
-
Horia, nu o mai colabora FLM cu Faulhaber din martie dar, totusi, BR 70.0 ARE motor Faulhaber. Vezi email.

Sa vedem cu o ce motor o veni Pt 2/3...
 

drg

Active Member
27 Martie 2016
153
0
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
...si cu ne mai jucam toamna asta de la FL.
http://www.fleischmann.de/dokumente/2008_Herbstneuheiten_2.pdf
http://www.fleischmann.de/dokumente/2008_Herbstneuheiten_1.pdf
 
G

gaby7291

Guest
@drg -- am o intrebare: de exemplu setul de mai sus la care ai pus poza...locomotiva are toate bielele sau e o varianta cu citeva biele lipsa ? eu am luat un set fleischmann produs acum citeva luni, si locomotivei ii lipsesc citeva biele.... :-x
 
G

gaby7291

Guest
nu inteleg de ce anumiti producatori recurg la aceasta varianta, de a vinde o locomotiva fara toate bielele....incompleta....ce reducere de cheltuili pot face ei ?
un alt set care mi-ar place este setul care a aparut acum cu BR41 si 3 vagoane de calatori si 4 vagoane de marfa.....dar daca si acesta o avea locomotiva fara toate bielele.....nu prea imi vine sa-l cumpar...... :(
 

victorian

Well-Known Member
Trenulist
21 Octombrie 2007
2.229
8
Constanta
LOCATION
Constanta
Gaby,

Modelele "incomplete" sunt o modalitate la care a recurs Fleischmann in anii trecuti pentru a mai scadea pretul la unele start-seturi, adica piese lipsa, tampografii lipsa etc.

Dupa cum spunea si "navigator" Fleischmann si-a reconsiderat optica in anul acesta, probabil sub presiunea altor producatori, de exemplu Trix care n-a facut niciodata chestia asta, adica la ei start-seturile erau intotdeauna cu locomotive sau vagoane din productia curenta. Sau poate e o schimbare de optica introdusa de "Mortare uscate" adica noul proprietar al firmei Fleischmann!

Dupa cum explica si Horia intr-un alt post mai demult, de fapt producatorii nu au mereu in fabricatie zeci de modele, ci au un plan de productie mai mult sau mai putin precis intocmit pe baza caruia realizeaza un numar de piese pe care le stocheaza, dupa care jongleaza cu stocurile existente si asambleaza din piesele pe care le au ce considera ca e mai interesant in momentul respectiv.

Start set-urile cu modele incomplete pot foarte bine sa provina prin asamblarea unor stocuri de modele mai vechi, depasite de tehnologia actuala, dar care pot fi "valorificate" in acest fel!
 

victorian

Well-Known Member
Trenulist
21 Octombrie 2007
2.229
8
Constanta
LOCATION
Constanta
nu Eusebiu, in primavara acestui an firma Fleischmann a fost cumparata de acelasi consortiu care are deja in proprietate si firma de modelism austriaca Roco. S-a discutat in momentul acela numele noului proprietar, nu mai stiu unde, vezi pe forum, si care nume cuprindea si sintagma "Mortare uscate", fiindca de acolo isi scosese domnul respectiv banii! :D
 

Alex_Stoicia

Active Member
27 Februarie 2008
235
0
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
victorian a spus:
Dupa cum spunea si "navigator" Fleischmann si-a reconsiderat optica in anul acesta, probabil sub presiunea altor producatori, de exemplu Trix care n-a facut niciodata chestia asta, adica la ei start-seturile erau intotdeauna cu locomotive sau vagoane din productia curenta.

Victorian, asta inseamna ca acest set
http://www.fleischmann.de/images/products/big/939881.jpg
este complet? (biele, piese, inscriptii)
Stie cineva? Ma intereseaza deoarece imi sunt simpatice si piesele din el dar si mouse-ul digital!
 

drg

Active Member
27 Martie 2016
153
0
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Nu cred ca e noua politica a "Mortarelor Uscate" cum bine zice Victorian despre noul patron Fleischmann,pentru ca si ROCO a scos o locomotiva fara toate bielele Br.17 si pe atunci nu era inca patronul actual(acelasi acum si la FL.)