Noutati 2022

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Arată bine. Doar dunga albă, cea deasupra brâului gri, e prea lata fata de prototip. Sau poate pozele publicate sunt ale unor mostre și modelele de serie au făcută corecția.
 
Catalog Amintiri Feroviare pe 2022: http://www.amintiriferoviare.com/media/catalog.pdf
Inca nu au aparut poze reale cu locomotivele diesel 060-DA, o noua schema exclusiva a locomotivei 060-EA pentru Trains-addicted, o noua schema pentru seria 150.000, cam astea sunt noutatile.
Trageam sperante pentru 040-EC dar vad ca mulg in continuare matrita de 060-EA. Poate la anul...
 
Partea buna e ca pozele EA-urilor sunt toate reale deci prototipurile exista. La delfin nu este poza dar a fost postata pe facebook deci exista si acel protoptip.
 
Un nou EA, exclusiv de la Amintiri Feroviare pentru Trains Addicted:

locomotiva-electrica-cfr-seria-060-EA-009-amintiri-feroviare-11001.jpg
 
Inca un EA de la AF pentru Trenulistul HTE
 
Salutari, vad ca apare Expressul:

 
Ultima editare:
Minitrix CFR "EC Venezia" Car Set Part 3, in stocurile unor magazine din Germania.
 
Da, setul a fost livrat acum doua saptamani.

Din fericire, fata de vagoanele MAV-START din setul Venezia 2, cele ale CFR Calatori au toate inscriptiile realizate prin tampografie si acestea sunt de o calitate excelenta.
 
Da, setul a fost livrat acum doua saptamani.

Din fericire, fata de vagoanele MAV-START din setul Venezia 2, cele ale CFR Calatori au toate inscriptiile realizate prin tampografie si acestea sunt de o calitate excelenta.
Oare ce locomotiva s-ar potrivi acestor vagoane, referindu-ma doar din punct de vedere al schemelor de vopsire si al epocii, sa stiu ce sa "rasfoiesc" pentru scara N.
 
Schema de vopsire rosu rubin pentru Bcm 50-30 si WLABmee 71-31 (ex-DB WLABmh 174/175) a aparut in 2001-2002 la aducerea vagoanelor in tara. Daca Bcm-urile au fost revopsite toate dupa 2010, am intalnit WLABmee-uri rosii in circulatie si in anul 2018. E vorba de o perioada de aproape 20 de ani.

Atat Bcm-ul cat si WLABmee-ul au circulat intre altele pe EN "Ister" catre Budapesta. In lipsa de locomotive electrice romanesti pe scara N ai putea face un compromis si ai putea folosi seria MAV 1047, ulterior 470. Modele in culoarea standard albastru azur/galben safran exista la Hobbytrain (pentru Conrad) si mult mai bine detaliat la Fleischmann, schema speciala Aranycsapat de pe 470 010 a fost reprodusa de Minitrix. Ai putea folosi de asemenea un TRAXX MAV seria 480 de la KiskuN insa se gaseste foarte greu in ziua de azi.

Cuseta a circulat o scurta perioada de timp si pe "Dacia" spre Viena, alaturi de dormitoare DWA seria 71-80. Ai putea face si aici un compromis si ai putea combina cele doua vagoane cu seturile "Dacia" de la Fleischmann, un vagon WLABm(z) tip U-MU ÖBB de la Arnold/DM-Toys sau un MU albastru ÖBB de la ACME, o cuseta Bcmz51 de la LSModels s.a.m.d.
 
Completăm ep 4 cu vagon de dormit și vagon cușetă de la Tllig.

Tillig 74986 - Vagon cușeta 51 53 59-50 033-4.
Un bolovan mare pentru lipsa scrisul de deasupra ferestrelor pe toata lungimea cutiei și pentru "ÇUSETĂ". Lipsește și marcajul nivelului apei poziționat lângă bara de mână.







Tillig 74988 - Vagon de dormit 51 53 70-50 015-6



 
Ce e de facut? pastrez unul asa de fabrica si mai iau unul pe care pun inscriptiile deasupra ferestrelor?
chiar nu inteleg de ce a iesit asa, ca doar modelul este facut dupa poza de fabrica a vagonului 033.

acum ca am cautat vad ca si la TT este aceasi problema
Balt-Orient-Express_Set-2_Ep.IV_Tillig__01694_2.jpg

foto - https://album.tt-pics.de/details.php?image_id=2995
 
In masura in care consideri ca "valoarea de colectie absoluta" adica cea a unui vagon in starea in care a fost produs la scara e mai mare pe piata decat cea a unuia modernizat si vezi hobbyul ca o investitie reversibila, da, atunci are sens sa cumperi inca unul care sa ramana "out of the box".

Daca gandesti doar prin prisma autenticitatii, poti modifica linistit vagonul deja achizitionat. :)
 
  • Like
Reacții: AdyAero
Eu as merge pe ideea de model cat mai corect.
Daca vorbim strict de valoare de revanzare peste x ani, unii poate ar aprecia un model corect, altii ar stramba din nas ca nu este out of the box.

Ar putea sa scoata minim un set de decaluri pentru fiecare vagon si sa le trimita la magazinele care au achizitionat aceste seturi sau sa le vanda la preturi modice, 2-3 euro un set, doritorii sa le poata corecta.