Noua locomotiva a depoului meu

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Wesley

Active Member
7 Octombrie 2010
163
1
Resita
LOCATION
Resita
Sallutare modelisti.Vin cu topicu acesta pentru a prezenta noul membru al depoului meu si anume un Taurus OBB.Locomotiva a parcurs drum de la Lugoj si pana aici,si este nerabdatoare sa isi inceapa cat de curand treaba pe caile ferate (C.F.W.R). Am sa pun o poza cu frumoasa ''domnisoara'',si zic domnisoara pentru ca nu este rulata deloc :D .Se pare ca sa si obisnuit cu surioara ei 212 cu care a si pozat deja de la prima vedere :lol:
Cu mezina familiei ,cea din pozade mai jos nu a apukat sa faca inca cunostinta,dar sa speram ca in cel mai scurt timp va ajunge pe diorama pentru a o face. :lol: :) :p

mezina depoului :p

''Wesley''
 
dupa pantografe pare sa fie clasa 1016/1116... sau ma insel? :roll:

felicitari pentru achizitie. eu inca ma pastrez pentru un OBB 1216, piko 59900
 
Sincer sa fiu nu stiu,nu ma prea intereseaza chestile de genu.In fine multumesc de urare,locomotiva la care te refereai u este tot Taurus sau?
 
Da, tot Taurus. De fapt, aici se face uneori confuzie, referitor la denumirea Taurus. Doar cele cu imatriculare ÖBB sunt Taurus (este marca/denumire inregistrata de catre ÖBB, pentru clasele 1016, 1116 si 1216). La origine, sunt concept EuroSprinter.
Modelele despre care vorbim noi sunt ES 64 U care se impart cam asa:
ES 64 U - ÖBB clasa 1016
ES 64 U2 - ÖBB clasa 1116, DB clasa 182, Ungaria clasa 1047
ES 64 U4 - ÖBB clasa 1216, Slovenia clasa 541, Polonia clasa EU44, Italia clasa E 190.

diferenta modelelor dintre ce ai tu si ce vreau sa achizitionez eu, este numarul de pantografe.
64 U/U2 au 2 pantografe si 64 U4 are 4 (patru) pantografe, fiind o locomotiva destinata traficului transfrontalier (nu neaparat, ca deja nu mai prea sunt vami) si mai ales traficului pe retele diferite de alimentare.

scuze daca am fost off topic si oricum, felicitari inca o data pentru achizitie. :D
 
Mersi frumos. Da, stiu majoritatea le-a botezat Taurus indiferent de clasa...in fine, stiu si acel Taurus de care zici tu. Eu o prefer pe cea cu 2; acum fiecare cu gusturile lui :p . Apropo, daca doresti sa vorbim despre diferite chestii in modelism, lasa-mi un PM cu ID-ul tau de Messenger si se rezolva. Pana atunci, numa' bine!''Wesley''
 
Buna,
Modelele despre care vorbim noi sunt ES 64 U care se impart cam asa:
ES 64 U - ÖBB clasa 1016
ES 64 U2 - ÖBB clasa 1116, DB clasa 182, Ungaria clasa 1047
ES 64 U4 - ÖBB clasa 1216, Slovenia clasa 541, Polonia clasa EU44, Italia clasa E 190.

Aceasta informatie este inexacta, intrucat seria (Reihe) ÖBB 1016 care oficial este "monosistem" este de fapt tot un ES64U2, numai ca partea electronica care gereaza 25 kV nu este activata.
Locomotivele ES64U4 sunt incadrate in Germania ca seria 183 si in Polonia ca seria 370, nu EU44.

Avem si un subiect mai vechi pe forum pe tema ES64:
http://www.forum.lokomotiv.ro/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2594
 
nu am scris despre clasa 183 din Germania, condierand-o un fel de extensie sau exceptie. Dupa informatiile gasite in mai multe locuri (daca e gresit, inseamna ca se va perpetua greseala):

A special version of the ES 64 U4 was delivered to the Vogtlandbahn of Germany with the designation Class 183. Although the body is the same as any other ES 64 U4 locomotive, it is bi-current and can only operate on the German 15kV AC and the Czech 25kV AC system. This also reveals the first inconsistencies in the type designations, as it should be called an ES 64 U2 (...).

clasificarea pe care am facut-o eu, a fost dupa diferite informatii gasite pe net si nu contest ca pot aparea inexactitati.
 
Mersi geo am bagat id-ul ce lai lasat pe privat la mine,trebuie doar sa dai accept.Si mersi Horia pentru informatile date.Ne auzim sper ,cat de curand cu noutati la diorama mea, prezentata in topicul celalalt.Bafta pana atunci si parerile pentru locomotiva ce vor urma, sunt bine venite. :) :D :wink:
 
Si poate iti imbunatatesti si gramatica un pic :roll: ....ma doare cand vad cum ciopartesc limba cate unii :-x