Montare lumini in vagoane Roco , seria 45660

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

hgdan

Well-Known Member
Trenulist
14 Martie 2008
929
0
Cluj Napoca
www.hgd.ro
WEBSITE
http://www.hgd.ro
LOCATION
Cluj Napoca
Am sa prezint pe scurt montarea luminilor intr-un set de vagoane Roco , 45660 - 45663.

Cu aceste vagoane se livreaza si lamele colectoare pentru curent, dar acestea nu sunt montate din fabrica. Osiile sunt izolate pe o singura parte, astfel vom avea de pe fiecare boghiu un pol de la circuitul de alimentare.

Pentru o pozitionare usoara a lamelelor sunt prevazute 2 stifturi de ghidare, acestea se vor apasa la cald in asa fel incat sa rezulte un nit de plastic. In caracsa vagonului este prevazut locul pe unde se va trage firul. Deoarece firul lipit din facbrica avea doar cca 5 cm l-am inlocuit cu unul de 20 cm.


demontarea capacului este deosebit de usoara, este fixat cu cleme pe lateral.
Deoarece vagoanele sunt epoca 3 am ales instalatii cu led-uri galbene, acestea fiind mai aproape de lumina vechilor becuri cu incandescenta.

Intrucat se doreste functionarea pe digital, fiecare vagon este dotat cu un decodor digital pentru vagoane, rolul acestuia fiind sa porneasca luminile doar la cerere. In cazul in care adresa acestor decodoare corespunde cu cea a locomotivei tractoare, atunci lumina se va aprinde/ stinge simultan cu cea a locomotivei ( tasta F0)

Si acum garnitura completa:


Si un mic filmulet ( locomotiva tractoare este BR 85 Trix )
 
BR55 al meu de la trix nu arata asa :( dar e foarte frumos ;-),o sa fac reclamatie la dealer. .Acum in ceea ce priveste vagoanele arata superb.Decodorul permite aprinderea pe bucati a luminilor sau tot vagonul odata?Interesant ar fi sa aiba combinatii de lumina.
 
@ blueicon
tu ai Br 55 , acesta este Br 85.

In aceasta versiune se aprind toate luminile simultan in vagon. Desigur se poate complica :| in asa fel icat sa alegem in ce compartiment sa aprindem lumina, dar nu stiu daca se justifica.