Modulele curbe ale Clubului Improvizat Bucuresti

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

sogard_2003

Well-Known Member
Trenulist
19 Ianuarie 2016
3.617
67
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Salut tuturor,

In cele ce urmeaza voi incerca sa va prezint constructia modulelor curbe ale Clubului Improvizat Bucuresti. Toata aceasta constructie are ca baza de inceput necesitatea acestor module pentru expozitia organizata in cadrul Muzeului CFR dar si pentru viitoarele expozitii la care vom participa.

Totul a inceput cu consultarea membrilor , am rezolvat diverse probleme cum ar fi alegerea standardului, geometria modulelor, materialele folosite etc.

Un link catre standardul romanesc : http://forum.lokomotiv.ro/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=6575 , in partea de jos a paginii de poate vedea geometria aleasa pentru cadrele modulelor.

Materialele utilizate la constructia acestor module sunt :
- placaj de mesteacan de 12mm
- aracet Moment
- pluta de 5mm cu densitate mare
- sina flexibila Peco de 5mm
- pietrs pentru balast Woodland Scenics
- fire litate de 1,5mm
- banane pentru conexiuni electrice

Inainte de a incepe lucrul am avut grija sa tai lemnele dupa plan. Am taiat toate placile la CNC pentru o imbinare perfecta .Cele doua placi ce formeaza partea superioara a modulelor
Am insemnat toate lateralele pentru o gaurire cat mai corectaAm trecut la imbinarea a doua lateraleFixarea acestora pe marginea placii superioareCu ajutorul acestei improvizatii am taiat coastele interioare ale modulelorRezultatul cam nesatisfacator ...

 
Baietii in timpul vizitei de la Cluj ... prilej cu care nu s-a construit nimic :DModulele au iesit cam asa :Montate impreuna , au fost studiate metode pentru fixarea sinelorIn poza de mai jos se poate observa pluta si un sablon foolosit pentru amplasare sinelor , o alta improvizatie ...Cateva bucati de plutaLa final asezata la locul eiAm reusit sa amplasam prima sina pe pozitia finala, se pot observa niste sabloane ...Din nou , sablon... ce ne-am face fata aceata improvizatie ?Detaliu imbinare sineO modalitate de prindere provizorie a sinei .. o alta improvizatieInainte de a fi lipita pe pozitia finala si taiate capeteleO alta metoda de fixare de care aproape uitasem , acele de gamalie .Binenteles ca desi aveam sabloane , am verificat alinierea sinelor alaturi de un modul finalizat.

 
In cele ce urmeaza , balastarea sinelor

Inainte de toate pregatim cele necesare. Blocam scurgerea pietrisuluiAlegem pietrisul


Cu ajutorul acestui dispozitiv incepem balastarea


Prima sina e gata


Aproape gata si a douaAranjarea pietrisului e o operatiune migaloasa, se bate, se pensuleza , se aranjeaza pana arata a prisma...Il pregatim de stropireProtejam lemnul de umezealaDupa "baie"


Avem aracet pregatit de turnaredespartim modulele sa nu se lipeasca intre ele
la final


pentru ochii ageri

 
In timp ce unii muncesc altii .. filmeazaPe sub module , cateva fire de legaturaDiferite scule , materiale electrice ...Maini dibacePregatim si gauri pentru trecerea firelorModulele gata din punct de vedere functionalPrimul set de module la prima lor participare in cadrum unei expozitiiAl doilea setProbabil ca va mai urma.

Va multumesc pentru rabdare.

PS: Toate pozele sunt facute cu telefonul , imi cer iertare .