"Mocanita"la Suceava,pe perioada Sarbatorilor de I

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

dimitrov

Well-Known Member
Trenulist
26 August 2007
591
7
Salut prieteni si tuturor LA MULTI ANI !
Am numai o intrebare.....Inainte de Craciun ?...am vazut citeva imagini la o emisiune de stiri (ora 19:00-parca ) unde in Suceava,era sub presiune o "mocanita",folosita la plimbari in zona....erau si parinti cu copii imbarcati in "vagonete".....Locomotiva era cumva adusa de Hocevar ? Dupa botul locomotivei,parca era cea care a fost si la Comandau in August 2008.
Deci,trenul era de la Criscior ? Unde a fost amenajat traseul liniei ?
Stirea am prins-o din zbor,fiindca aveam niste musafiri care pina au facut un pic de liniste.....a durat (mai ales ca erau femei).Cu bine.
 
Da, locomotiva si treul sunt ale Domnului Hocevar

Traseul : Pornea din fata Casei de Cultura, traversa centrul orasului, trecand pe langa Muzeul de Stiinte Naturale, Palatul Administrativ si prin dreptul Bisericii Catolice, si se termina la statia finala, amplasata langa cladirea BNR.
 
Daca a fost careva prin Suceava si are mai multe amanunte...de genul...lungime traseu...asezare sine...timp de parcurs....chiar si costul unei ture....si pina cind va mai "circula" ?
In orice caz,bravo "autoritatilor"locale,ce au avut timp si poate un "bolnav de trenulism"printre ei de s-au gindit si la asa ceva...ce as mai fi dorit ca si "ciumpalacii" din Brasov sa fi avut o astfel de idee.....
De la careva din Suceava,rog ceva detalii.....Pina atunci,cu bine tuturor.
 
Salut,

Uite niste poze cu mocanita de la Suceava. Nu era nici o taxa pentru calatorie, iar lungimea traseului ... cred ca 2-3 km.

 
Multumesc mult pentru informatii,prieteni......si felicitari celor din Suceava pentru "gindire si faptuire",iar lui Georg Hocevar,"Gesunheit u.Hertzliche Danken"!
 
Lungimea traseului este putin sub 500 de metri (~480). Desi e destul de frig in vagoanele deschise, calatoria este foarte placuta, iar fluierul - un adevarat deliciu.

 
O idee excelenta, pe cat de simpla!

Sinele vad ca sunt fixate pe traverse de lemn simplu asezate pe strada. Nici macar nu a fost nevoie de traverse asezate la distanta obisnuita, ele sunt un pic mai distantate decat atunci cand sinele sunt asezate pe pat de pietris.

In sistemul acesta practic orice primarie ar putea sa-si organizeze un "trenulet" de sarbatori! Felicitari organizatorilor, asteptam sa mai vedem asemenea "minuni" si in alte orase! Prieteni, va multumesc pentru poze!