Mini diorama pt Sarbatori

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Doda

Member
Trenulist
23 Martie 2008
30
0
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Salutari la toata lumea
Pana sa ma apuc de o diorama adevarata intentionez sa imi fac mina pe o mini-diorama avand ca tematica Sarbatorile de iarna ( sper sa o si termin pana atunci :lol: ). In primul rand urmeaza sa comand din state urmatorul set : http://www.discounttrainsonline.com/Lifelike-Holiday-Rails-Christmas-Trainset/item433-8198.html
Dimensiunile sunt 140 / 95. Ideea mea ar fi : un mic satuc, pregatit de sarbatori, aflat intre doi munti, insa ma nemultumeste faptul ca va trebui sa invirt trenul intr-un singur cerc. Poate sa ma ajute cineva ( cu mai multa experienta )cu o sugestie de circuit pe aceasta suprafata ?
 
trebuie sa termini inainte de sarbatori.
lifelike sunt asemanatori calitativ cu mehano din cate stiu eu, deci sa nu te astepti sa fie ceva extraordinar.
daca vrei sa iti faci mana, mai bine cumperi ceva de aici, nu are rost sa astepti din state. e adevarat ca are si o oaresce gara, dar mai bine faci totul de la 0 singur. satisfactia mai mare si asa inveti.
iata, poti incepe cu asa ceva:

http://jucarii.com.ro/produs.php?cod=p57110

pretul este pe acolo, cu transport cu tot din state te duce tot pe la 100$.
doar o idee, decizia iti apartine.
spor
 
Daca comand acum, sper sa-l primesc pana la sfirsitul lunii septembrie si imi ramin 2 luni si jumatate la dispozitie. Ramin la garnitura initiala pentru ca este caracteristica Sarbatorilor. Pe acelasi site am mai gasit o drezina :
http://www.discounttrainsonline.com/dto/item160-46210.html
o piata de craciun : http://www.discounttrainsonline.com/dto/item189-1059.html
si multe alte personaje specifice iernii / sarbatorilor de craciun. Ideea mea este de un mic satuc / orasel ( ceva in genul filmului "Morcanosii") cu un mic lac cu cabane de pescuit la copca si cu un mic patinoar ). As mai putea sa pun o telecabina pentru schiori, pe care deja o am , dar tinand cont de dimensiunile dorite cred ca o aglomerez foarte mult.
 
drezina e cam jucarie, paita pare frumusica.
eu am cumparat de la modellpower din state si au zis ca dureaza 11 zile si a durat fix 11 zile.
deci daca comanzi acum iti ajunge pana la jumatea lui august. :!:
 
Salut! spatiul pe care il ai la dispozitie pt diorama e foarte mic pentru scara HO. Incearca un set scara N si o sa te poti desfasura mult mai bine. Sunt mai multi producatori care au trenuri pentru aceasta scara: Arnold,Trix(Minitrix), Roco,etc.
 
Pai toata diorama o sa fie o jucarie, cu brad luminat, cu mos si "moase", colindatori si alte cele. O fac pentru juniori, si spre norocul meu , cel mare va fi un ajutor de nadejde, ca e deja virusat; in schimb ala micu' ( 3 ani ) o sa fie primejdia .......
 
Salut ,
Ideea este foarte buna cu asa o diorama mica pentru sarbatori .Dar pe asa o suprafata mica nu ai decat loc pentru un oval mic .Eventual un macaz spre interior cu o bucata de sina pe care poti pune 2-3 vagoane .
Life Like acesta este simplu (cum s-a spus anterior )comparativ cu Mehano.Deci nu este Proto2000 sau cel putin Proto1000.Din cate stiu doar un boghiu este angrenat....Dar am auzit ca merge destul de bine (pentru cat este de simplu ).
 
Am aceeasi problema ca toata lumea : spatiul. Ce am luat pana acum imi ajunge pentru o diorama de vre-o 5 metri, dar nu am unde sa o pun; ramine doar un vis deocamdata.Pentru diorama de Sarbatori ma gindeam la ceva in genul dioramei Konigsfeld : http://jucarii.com.ro/produs.php?cod=n081580. Doar ca ceva mai aerisita. Nu imi dau seama de traseu si ce si cate sine imi trebuie. De asemenea nu imi dau seama daca merge ( daca are loc telecabina pe care am luat-o de la Rally : http://jucarii.com.ro/produs.php?cod=ab6280.
 
Ca si garnitura ar mai fi o varianta de la Bachmann : http://www.discounttrainsonline.com/Bachmann-Yuletide-Special-0-6-0-steam/item160-00664.html. Dar sincer, imi place mai mult prima.