Gata, am pus capat acestei minidiorame. Stop si de la capat. O sa mai fac copaci pe ea, poate, dar deja pierd prea multe resurse de timp, nervi si materiale pentru ceva care este gresit facut.
Ultimele poze:
In ultima poza se vad si doua tipuri de terasament, ambele le consider "nashpa".
ce am invatat din aceasta Minidiorama 01:
1. Cand pleci la drum gandeste-te ce vrei sa faci. Este bine ca in modelism fantezia sa se muleze pe un plan, nu planul pe fantezii...
2. întâi trebuie pusa linia (cu tot ce înseamnă ea). Apoi pământul/relieful/ Abia apoi nisipul de terasament. La final verdeaţa...
3. Daca pui linia pe rambleu lasă in stânga si dreapta o distanta destul de mare sa nu alunece pietrişul cate 3 cm in jos (aproape 4 metri)
4. Niciodată pietrele/stâncile nu se vopsesc înainte de montaj. Probleme mari la a colora apoi zona din jur.
5. Daca aveti lucrări de relief artificial (ma refer la podeturi, stânci, căsuţe, etc): acestea trebuie fixate inainte de a finisa terenul ca relief natural.
Am acordat atenţie detaliilor înaintea lucrurilor de baza. Norocul meu a fost ajutorul dat de gamitzu si de un tip din Germania care mi-au dat efectiv materiale de folosit fără a da bani pe ele, sau foarte putini (in cazul domnului din Germania).
Nisipul folosit la terasament aici (si recuperat fara a mai fi lipit) a venit de la Cluj de la Florin), sinele trebuiau sa fie niste U vechi...
Formele de stanci si iarba WS au fost imprumtate de la gamitzu (bine bine, iarba mai putin imprumutata). Folosirea unor culori acrilice este binevenita, dar si mai bine venita este folosirea de culori de pigment acrilic pentru lavabil. Prieteni... alea sunt ieftine relativ la suprafata acoperita...
O sa mai adaug daca imi amintesc ceva...
MULTUMESC TUTUROR pentru toate sfaturile, atentia... Multumesc gamitzu pentru modul absolut altruist de a ma ajuta. Multumesc LDH, Cosmin si Sogardu pentru sfaturile foarte apropiate, Multumesc Robert...
Sper sa nu va dezamagesc cu ce am invatat aici!