Mini Diorama Mobile01 BogdanRa Ea Za (TT - statica )

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Gata, am pus capat acestei minidiorame. Stop si de la capat. O sa mai fac copaci pe ea, poate, dar deja pierd prea multe resurse de timp, nervi si materiale pentru ceva care este gresit facut.
Ultimele poze:In ultima poza se vad si doua tipuri de terasament, ambele le consider "nashpa".

ce am invatat din aceasta Minidiorama 01:

1. Cand pleci la drum gandeste-te ce vrei sa faci. Este bine ca in modelism fantezia sa se muleze pe un plan, nu planul pe fantezii...
2. întâi trebuie pusa linia (cu tot ce înseamn㒠ea). Apoi pă’mântul/relieful/ Abia apoi nisipul de terasament. La final verdeaţa...
3. Daca pui linia pe rambleu las㒠in stânga si dreapta o distanta destul de mare sa nu alunece pietrişul cate 3 cm in jos (aproape 4 metri)
4. Niciodat㒠pietrele/stâncile nu se vopsesc înainte de montaj. Probleme mari la a colora apoi zona din jur.
5. Daca aveti lucră’ri de relief artificial (ma refer la podeturi, stânci, că’suţe, etc): acestea trebuie fixate inainte de a finisa terenul ca relief natural.

Am acordat atenţie detaliilor înaintea lucrurilor de baza. Norocul meu a fost ajutorul dat de gamitzu si de un tip din Germania care mi-au dat efectiv materiale de folosit fă’r㒠a da bani pe ele, sau foarte putini (in cazul domnului din Germania).

Nisipul folosit la terasament aici (si recuperat fara a mai fi lipit) a venit de la Cluj de la Florin), sinele trebuiau sa fie niste U vechi...

Formele de stanci si iarba WS au fost imprumtate de la gamitzu (bine bine, iarba mai putin imprumutata). Folosirea unor culori acrilice este binevenita, dar si mai bine venita este folosirea de culori de pigment acrilic pentru lavabil. Prieteni... alea sunt ieftine relativ la suprafata acoperita...

O sa mai adaug daca imi amintesc ceva...

MULTUMESC TUTUROR pentru toate sfaturile, atentia... Multumesc gamitzu pentru modul absolut altruist de a ma ajuta. Multumesc LDH, Cosmin si Sogardu pentru sfaturile foarte apropiate, Multumesc Robert...

Sper sa nu va dezamagesc cu ce am invatat aici!:)
 
bogdanra a spus:
Gata, am pus capat acestei minidiorame. Stop si de la capat. O sa mai fac copaci pe ea, poate, dar deja pierd prea multe resurse de timp, nervi si materiale pentru ceva care este gresit facut.

Te contrazic aici. Niciodata nu este timp pierdut sau "nervi"
Se numeste " a invata v"
Tot la capitolul asta sunt si eu de ceva timp (poate prea mult).
Astept urmatoarele experiente
 
Salut. Corect. Ma refeream ca "pierd" prin prisma faptului ca deja "derapez". Adica ce am avut de invatat am invatat din aceasta etapa, dar cata vreme este gresit... de ce sa arunc nisipul? de ce sa arunc iarba degeaba...? de ce sa pierd timp cand as putea incepe alta diorama mica pe care sa o folosesc cu succes in pasii urmatori de invatare:)))

Multumesc de aprecieri. In rest am invatat anul acesta (nu numai de pe forum, dar din acelasi capitol) cat am invatat altele in 3-4 ani... Si pentru asta sunt recunoscator tuturor.
 
Clar va fi si mai si... Acum un singur sfat de la voi si schimb topica: Cu ce sa fac blatul?
Asta mica a avut un cadru de lemn, dar sincer... nu cred ca as mai merge pe aceeasi solutie acum. O placa de 10 de extrudat ar fi OK?

Dimensiunile as vrea sa fie tot 30x45...

Mersi