Magistrala 200 (Brasov - Fagaras - Sibiu)

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

mishu88

Well-Known Member
Trenulist
13 Mai 2008
668
8
Falticeni, Pascani, Bucuresti
trenuriromania.blogspot.com
WEBSITE
http://trenuriromania.blogspot.com
LOCATION
Falticeni, Pascani, Bucuresti
Excursie FeRoviaR㒠Braşov – Fă’gă’raş - Sibiu<i></i>, [Februarie, 2012]<i></i>

IMG_1720%20rp%20logo.jpg


Fiind date condiţiile atmosferice specifice iernii, orice persoan㒠care îndră’geşte că’lă’toria cu trenul şi că’reia îi place s㒠transpun㒠peisajele observate în imagini statice şi motrice, va întâlni un mare impediment. De fapt, dac㒠ne gândim mai bine, chiar două’: o dat㒠înfruntarea frigului de că’tre propriile mâini, ochi, urechi, degete ş.a.m.d., iar a doua oar㒠– scandalul pe care îl provoac㒠ceilalţi că’lă’tori în compartiment.

în consecinţă’, momentele urmă’toare prezint㒠Magistrala 200, parcurs㒠de la Braşov la Sibiu, din perspectiva pasionatului care ”st㒠cuminte”, la locul lui. Cei 149 de kilometri îmbrac㒠în ochii privitorului peisajul Èťă’rii Fă’gă’raşului dac㒠ne referim la localitatea de mijloc dintre cele dou㒠centre urbane, sau a Èťă’rii Oltului, dac㒠vrem s㒠evidenţiem cursul apei faţ㒠de care circul㒠trenurile în paralel de peste 110 ani.

Dac㒠la începutul secolului XX erau în vog㒠locomotivele cu aburi, la începutul secolului XXI, tracţiunea diesel este ”regină’” pe aceast㒠linie înc㒠neelectrificată’. Aşadar, întâlnim locomotive diesel 060-DA cu motor Sulzer, automotoare Desiro Siemens ”Să’geata Albastră’” sau chiar automotoarele modernizate ADH 11 la Remarul 16 Februarie Cluj-Napoca.

Staţiile de cale ferat㒠se încadreaz㒠într-o ţinut㒠modestă’, chiar cochet㒠dac㒠ne referim la cele care reprezint㒠aşeză’rile Bră’det, Perşani, Șercaia, Ucea sau Avrig. Vitezele de mers sunt şi ele modeste, nu se dep㒺eşte 80 km/h, iar în zona Valea Homorod – Perşani, sunt amplasate restricţii de sub 15 km/h.

Dup㒠ce trecem Oltul, intră’m în Zona Sibiului, care ne aşteapt㒠cu o sumedenie de locuri cu tradiţie şi farmec autohton, pregă’tite s㒠fie vizitate. îns㒠reportajul se termin㒠aici, cu promisiunea c㒠prezentarea Magistralei 200 va continua pân㒠la Curtici şi, de ce nu, pân㒠mai departe!

http://www.youtube.com/watch?v=NpwhUzS4ct0