Macheta tramvai V3A Clasic (1971) - scara 1/43

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

OLECO

Well-Known Member
Trenulist
25 Iunie 2010
1.829
0
Bucuresti - Titan - Sector 3
YAHOO
ovidiumagureanu
LOCATION
Bucuresti - Titan - Sector 3
Am ajuns cu comenzile la productia vagonului de tramvai dublu articulat V3A Clasic (1971).

Am unele nelamuriri si apelez la ajutorul celor care cunosc amanunte despre acest model de tramvai.

a) Am observat ca exista diferente la partea din fata, deoarece unele tramvaie au 4, 2 sau niciun semnalizator lateral. Care varianta este cea corecta?

Mai jos expun poze gasite pe net pentru a-mi sustine afirmatia.

fara semnalizatoare laterale2 semnalizatoare laterale (postate stanga/dreapta deasupra farurilor)4 semnalizatoare laterale (postate stanga/dreapta 2 deasupra farurilor si 2 sub faruri)b) Tot in fata, farurile au rame cromate sau rosii?

c) Stiu ca in spate, intre cele doua blocuri optice, exista o lampa mai mica. Ce culoare era aceasta? Rosie, galbena sau gri?

Va multumesc anticipat pentru ajutor.
 
Ai de cap ce cuple erau pe vremea aia :p Si clar n-am prins asa ceva decat in poze.
S-ar putea sa vorbesc prostii, dar din cate imi aduc aminte ar fi trebuit sa aiba macar cele 2 semnalizatoare laterale left-right. Nu ma prind semnalizatoarele de jos pentru ce sunt, daca sunt tot pentru semnalizare mi se pare un exces de zel din partea celor care au facut reviziile, ca nu cred ca din fabrica a iesit asa.
Apropos, ai prins si tu vremea cand circulau tramvaie galbene si portocalii (100%, cu ceva numere negre mari) ? Parca tot v3a erau, dar aratau groaznic, totusi ele au existat si sunt o parte de istorie, chiar daca acest v3a in schema clasica arata mult mai profi, ca sa zicem asa ... O sa te bagi si la papagali de aia colorati (ca altfel nu pot sa le spun ...) ?
 
Multumesc pentru raspuns, dar am ales sa fac varianta PROTOTIP, care am inteles ca a intrat in productia de serie fara mari schimbari. Este varianta din prima poza, cea fara semnalizatoare si asa sunt sigur ca nu gresesc nimic in constructia machetei.

O sa vina randul si variantei galbene, pentru ca am comanda si pentru ea, dar mai dureaza.

Varianta "papagal" cred ca este cea verde/galben/rosu, nu? Vagon executat de Electroputere Craiova...
N-am comanda pentru acea varianta, dar anul viitor o voi incerca si pe ea.

Mai urmeaza sa incep doua variante de vagoane, dar le prezint in topice separate.

Sper sa urmaresti cu placere evolutia lucrarilor. :p
 
Modelul de serie este cel din poza 2. Ceea ce se scrie pe link e putin cam... denaturat. V3A a fost facut dupa licenta LHB. Dar, pe vremea aceea eram si noi chinezi, adica dupa ce am adus modificari proiectului si am introdus componente romanesti, am considerat ca licenta nu prea mai trebuie platita. Probabil de aceea lotul exportat este inca de... negasit in actele oficiale.
 
Acele linkuri le stiu, iar pe Metrouusor, am demult cont. Oricum, va multumesc frumos pentru ajutor.

Am sa pun un singur rand de semnalizatoare, cele aflate deasupra farurilor si sper sa nu fac io greseala grosolana, kiar daca este modelul din '71.
 
Avand schema de constructie, am inceput sa tai peretii laterali. Deocamdata am facut peretii de pe partea usilor. Urmeaza sa finisez marginile geamurilor si dupa aceea incep sa tai si peretii de pe partea geamurilor. 
Am continuat sa decupez peretii de pe partea opusa usilor. Din greseala la unele colturi, am "sapat" cam mult, dar in final nu se va mai observa unde am gresit.