macazele-necesare intotdeauna

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

MariusMehano

Member
30 Iunie 2008
32
0
Constanta
LOCATION
Constanta
Am deschis acest subiect pentru a va cere cateva sugestii in legatura cu macazele in modelismul feroviar. Si aici ma refer la cele manuale de pe site-ul http://www.jucarii.com.ro fabricate de Mehano la scara H0 de 1:87.
Pot sa atasez la un circuit de forma A(de tip oval)- format din sine Mehano 12 sine R2 si doua sine drepte de 231 mm, macaze manuale mehano? Dar pot completa circuitul cu sine Piko, se potrivesc acestea cu cele Mehano?
In legatura cu tersamentul la sina ce imi recomandati? Terasament cu pietris sau fara? Care este mai accesibil si mai bun?
 
Mie unul imi plac tare mult sinele Fleischmann Profi-Track, care au terasament din contructie. Geometria sinelor respective permite o gramada mare de combinatii, dintre care am folosit unele standard si altele mai... ne-standard :D la constructia circuitului meu miniferoviar (aici).
Nici sinele Piko A-Gleis nu-s mai prejos, ba chiar permit si mai multe combinatii interesante decat sinele Fleischmann Profi-Track, insa ele nu sunt dotate cu terasament din constructie. Pentru acestea se gasesc diverse solutii - terasamente Noch sau... facute de mana :).
N-am lucrat cu sinele Mehano, insa stiu ca ele nu au geometria diversificata ca si cele de mai sus. De exemplu, singura raza de curbura a sinelor respective (curbe simple sau macazuri) este de 457.2 mm. Eventual intra pe www.mehano.si si vezi ce gasesti acolo.
 
In legatura cu macazele Mehano de tip F276 si F277 cum functioneaza acestea? Adica nu au telecomanda dar cand ruleaza trenuletul cum se schimba macazul? Multumesc.
 
Salut,
din cate stiu eu exista doua tipuri de macaze mehano (eu cel putin posed doua tipuri).
Cele comandate electric si cele manuale. Ambele au o constructie identica, adica si cele manuale au caseta din plastic prezenta la cele electrice care este insa goala, adica ea contine doar mecanismul de transmisie mecanica a miscarii de la butonul de actionare manuala catre sine. Cele electrice contin si infasurarile care permit actionarea electrica (electromagnet) prin impuls de tensiune a macazului in cele doua pozitii.

Cel manual evident ca se deplaseaza cu mana :D pentru cele doua pozitii de lucru. Cel electric se actioneaza cu tastatura livrata, si alimentare la o sursa corespunzatoare de tensiune. Detalii suplimentare gasesti in prospectul livrat cu acele macaze, mai furnizandu-se si tastatura, clipsuri metalice de legaura, segmente curbe de sina suplimentara.
Daca te tine, poti incerca bobinarea pe o carcasa confectionata de tine a unor bobine pe care sa le introduci in casetele deja existente ale macazelor manuale, obtinand astfel o scadere a costurilor in ceea ce te priveste.

Evident ca exista macaze produse de firme mai tari pe piata decat mehano, dar care sunt si mai scumpe.
 
In legatura cu circuitul de sine piko de tip C acesta include doua macaze Piko de tip 1 macaz stanga cod PIKO 55220 WL
1 macaz dreapta cod PIKO 55221 WR.
Pot folosi in completarea unui circuitul de tip A cu sine R2 sine de tip R1 la fel ca in setul C cu macaze manuale Mehano F276 si F277? Circuitul devine asemanator ? Sau trebuie calculat modul de distributie al macazelor? Multumesc.
 
Macazele de pe site-ul www.liliputhobby.ro de la producatorul Bachmann cu R438 mm sunt la fel de bune ca cele Piko? Unde pot gasi macaze mai ieftine? Multumesc.
 
Cu aceste macaze pot construi un circuit spre exemplu cel de tip C sau doua linii paralele? In continuarea liniei din macaz cu directie spre stanga sau dreapta pot pune sina R9 de la Piko? Voi avea doua linii paralele cum este in cazul macazului Piko? Aceste macaze de la Bachmann de pe site-ul de mai sus sunt identice cu cele Piko? Unde pot gasi macaze ieftine? Multumesc.
 
Salut,

sinele bachmann sunt compatibile cu piko doar "prin fortare".
Adica profilul "I" desi are aceeasi inaltime de 2.5mm ca si piko sau mehano, la grosime se afla intre piko si mehano (mehano sunt mai groase decat piko).
Deci teoretic sunt compatibile si cu mehano si piko, dar s-ar putea sa ai probleme la contactele electrice, dar acestea se pot remedia.
 
@MariusMehano,
Nu te supara pe mine ca-ti spun,dar:pana la urma ce vrei sa faci?
Spun asta ,deoarece macaze ieftine cumperi,belele mari o sa ai dupa aia !!!! :D :D
Uite un articol scris de mine :D ,in care spun cate ceva si despre sine ,dar si despre macaze:

http://forum.lokomotiv.ro/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2528

Te rog sa te gandesti si asa:
---macazul odata pus pe o diorama ,acolo "moare". Daca o sa cumperi un macaz de slaba calitate, nu te vad prea bine.
Gandeste-te si la faptul ca macazul este componenta care este cea mai solicitata de pe o diorama.
Iar macazele Mehano si Liliput Bachmann sunt CODE 100,adica au inaltimea profilului sinei de 2.5mm.

Su macazele Mehano si cele Liliput sunt compatibile cu macazele de la :
--- Fleischmann
--- Peco code 100
--- Lima .
--- Hornby.
PS: Daca tot e sa alegi Intre Mehano si Liliput, alege macazele Liliput. :idea:

Daca mai ai si alte nelamuriri,iti voi raspunde cu placere !

Marius.
 
Spre exemplu, pot sa alcatuiesc un circuit avand in compunere doar un macaz (aici cred ca Piko) care trimite o linie abatuta ce se termina cu un capat de linie? Exemplu este startsetul de la Piko [Start set-loc BR 218 , 3 vag marfa DB].Setul se gaseste pe www.trenulet.ro In cazul acesta trenul merge normal sau trebuie doua macaze? Ce rol are capatul de sina? Ma intereseaza daca trenul poate rula pe sine avand un macaz cu capatul de sina respectiv. Multumesc.