Locomotiva electrica E 44 Piko - imbunatatiri reconditionare

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Prognosis

Well-Known Member
Trenulist
21 Iulie 2007
1.345
1
Slobozia
trenulete.info
WEBSITE
http://trenulete.info/
LOCATION
Slobozia
YOUTUBE
Prognosis
Locomotiva electrica E 44 Piko - imbunatatiri reconditionare

Reconditionarea unei locomotive vechi de 53 de ani. Schimbarea pinioanelor distruse de rulaj, inlocuirea sistemului de iluminat antic pe becuri cu unul modern, pe led-ri bicolore.

Propietatea unui prieten, aceasta batrana locomotiva avea uzura motoarelor atat de evidenta incat practic nu mai rula sub nici o forma. Pentru a o repune in functiune, am schimbat pinioanele crapate cu altele luate de la o americana ieftina.

Pentru iluminare, am inlocuit sistemul vechi, metalic, ce avea ghidurile de lumina sparte. Noile ghiduri au fost lucrate din resturi de la kiturile de casute. Pe spatele suportului din forex am montat cate doua leduri bicolor (galben-rosu), inseriate cu un rezistor de 550 ohmi. Apoi am montat suportul in sasiul locomotivei pozitionat astfel incat sa se faca contactul cu piesele de alimentare din plafon si de pe sasiu. Picioarele led-urilor au devenit pisele de contact cu acestea.
 

mixu

Well-Known Member
Trenulist
15 Aprilie 2008
907
0
arad
LOCATION
arad
catzi ani are locomotiva
daca ar fi sa o vinzi cat ai cere pe ea
are 2 motoare ...daca da sti cum le potzi digitaliza sa mearga deodata ???
mai am si eu 2 una play startset si una identica cu cea din poza ambele praf si pulbere ...da sunt indragostit de varianta asta piko