Locomotiva BR 110 DR , Roco

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

hgdan

Well-Known Member
Trenulist
14 Martie 2008
929
0
Cluj Napoca
www.hgd.ro
WEBSITE
http://www.hgd.ro
LOCATION
Cluj Napoca
Aceasta locomotiva a fost proiectata si fabricata in fosta DDR in anul 1964 , destinata trenurilor mici si mijlocii de persoane ( pe linii secundare ) si de marfa precum si pentru manevra. Acestea au fost folosite in fosta DDR pina in anul 1990 , odata cu reunificarea Germaniei unele locomotive au fost modernizate , restul au fost casate sau vandute catre diversi operatori feroviari.Si in ziua de azi se mai intilnesc multe exemplare in circulatie.Au fost fabricate mai multe versiuni , multe pentru export.

Cea mai performanta versiune avea urmatoarele caracteristici:

Putere nominală : 1100 kW
Viteza max: 100 km / h
Greutate: 64 t
Lungime: 14,2 m

Modelul Roco :




Modelul este de constructie recenta , a aparut pe piata doar in 2008.
Constructia este tipica pentru Roco , motor central cu 5 poli (inclinati ) , 2 volante si transmisie prin axe cardanice. Doua roti au cauciucuri de aderenta pentru marirea fortei de tractiune. Toate barele sunt aplicate separat si sunt metalice ( brunate ).

Functionarea este foarte silentioasa .Luminile sunt realizate cu LED , 3 x alb cald ( warm white ) in fata si 2 x rosu in spate ( desigur se schimba cu directia de mers ) .

Impreuna cu modelul se livreaza si un set de inscriptionari realizate pe tabla de 0,2 mm , pentru modelistii avansati , fapt neobisnuit pentru un model sub 100 euro.


Montarea unui decodor este deosebit de simpla , nici macar nu este necesara demontarea locomotivei :D


In calitate de fost posesor de BR 110 Gutzold , din anii 80 am fost placut impresionat sa descopar multe detalii ale locomotivei , detalii care nici nu banuiam ca ar fi existat
:!: