Locomotiva americana cu abur 638

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Prognosis

Well-Known Member
Trenulist
21 Iulie 2007
1.345
1
Slobozia
trenulete.info
WEBSITE
http://trenulete.info/
LOCATION
Slobozia
YOUTUBE
Prognosis
Reconditionare si Imbunatatiri
http://trenulete.info/locomotiva-americana-cu-abur-638/

Saptamana trecuta au sosit de la Constanta cateva aburoase uitate de vreme, dezmembrate si descompletate. Propietarul nu mai spera sa le vada mergand, dar meseriasii de la depoul PanArin au demarat actiunea de reconditionare. Desi lucrarile se desfasoara in paralel in mai multe ateliere la toate cele 4 masini antice, va voi prezenta succint si pe rand fiecare lucrare, incepand cu aceasta masina pe aburi, o locomotiva americana.
Dupa primele investigatii, am constatat blocarea rotorului electromotorului de tractiune. El avea axul indoit si ca atare a fost inlocuit cu un rotor provenind de la o locomotiva lima, si culmea, dupa mici ajustari, s-au potrivit perfect.
Farul central, a primit un LED alb cald…Partea lipsa din carcasa tenderului a fost reconstruita folosind forex de diverse marimi…Balustradele lipsa au fost confectionate din coarda de chitara si montate la locul lor…Farul tenderului a primit un LED bicolor bipolar galben/rosu….La primele verificari am descoperit ca masina este dotata cu generator de fum. Acesta are si o piesa piston care actioneaza in miscarea locomotivei. Generatorul era cam incarcat de depuneri si cu conexiunile varza iar pistonul era blocat. Dupa curatirea corespunzatoare acesta functioneaza perfect. Asteptam sosirea lichidului de fum pentru testarea corespunzatoare.
Si dupa recalibrarea lamelelor de contact si restabilirea legaturilor, locomotiva este data in teste pe Diorama de la Slobozia. Masina ruleaza perfect si este gata de plecare spre depoul de baza din constanta.

Iata si filmul testelor de rulaj cu noul motor precum si iluminarea:
http://www.youtube.com/watch?v=bZ_pofGhIwY