Locomotiva 764.313 (Viseul de Sus)

Lz18

Member
18 August 2014
18
0
Baia Mare
Buna. As dori ceva informatii. Stiti ceva de locomotiva asta? Unde se afla in momentul de fata, se poate vizita? mersi in avans

IMG_1393.JPG

IMG_1394.JPG

A fost expusa acum cateva zile in Viseu de Sus, pe un cupon de linie. Nu este functionala (inca, exista intentia) dar a trecut printr-un proces de curatire\vopsire.

Da, e in gara CFF, langa 763.193. Daca planurile celor care o au in grija se vor implini, cel mai probabil o sa o vedem in presiune, nu doar ca exponat static.

Dac㒠se adeveresc presupunerile tale, Că’tă’line, reparaţia (şi de cazan) o va face Georg, la Crişcior, aşa cum a fă’cut şi cu ”Mă’riuţa”, dac㒠nu m㒠înşel...recent revenit㒠la Vişeu......
Georg Hocevar - Locomotiva Mariuta 764.211 este din nou...
https://ro-ro.facebook.com/georg.hocevar/posts/920437158009179
S㒠speră’m c㒠va ajunge la Georg.......locomotiva la care v㒠referiţi !!!! Ar fi pe mă’ini super-bune !!!

Cabina:

Am si eu cateva intrebari. stie cineva ce face manerul din poza de mai jos? si oare ce dispozitiv a fost atasat pe partea stanga (se vad tevile mai clar in poza a 2a)

Ce face dispozitivul ala montat langa cazan? teava de jos se vede cum urca in poza a 2a. Cea de sus, aia mai mare, dispare sub rezervor. E o pompa de apa?

Lz18 a spus:
Ce face dispozitivul ala montat langa cazan? teava de jos se vede cum urca in poza a 2a. Cea de sus, aia mai mare, dispare sub rezervor. E o pompa de apa?

Da, e o pompa de apa care foloseste abur de la cazan (parca la 193 robinetul de alimentare e chiar la domul de abur). In partea inferioara e un furtun asemanator cu cel folosit de pompieri ce permite alimentarea cu apa din surse naturale. Mai pe romaneste din orice parau/balta cu apa curata.

Uite, ti-am gasit si o poza cu 193 in timp ce soarbe apa din Putna in 1984 la Moldovita . Asa cum ti-ai dat cred singur seama, teava aia din fata perpendiculara pe cazan permite montarea furtului pe ambele parti, unde era balta....

sursa: Mit Dampf Durch Die Karpaten, Florian Hofmeister, Bernd Seiler, pag 80