Locomotiva 764.313 (Viseul de Sus)

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Lz18

Member
18 August 2014
18
0
Baia Mare
LOCATION
Baia Mare
Buna. As dori ceva informatii. Stiti ceva de locomotiva asta? Unde se afla in momentul de fata, se poate vizita? mersi in avans

IMG_1393.JPG


IMG_1394.JPG
 
A fost expusa acum cateva zile in Viseu de Sus, pe un cupon de linie. Nu este functionala (inca, exista intentia) dar a trecut printr-un proces de curatire\vopsire.
 
Da, e in gara CFF, langa 763.193. Daca planurile celor care o au in grija se vor implini, cel mai probabil o sa o vedem in presiune, nu doar ca exponat static.
 
Dac㒠se adeveresc presupunerile tale, Că’tă’line, reparaţia (şi de cazan) o va face Georg, la Crişcior, aşa cum a fă’cut şi cu ”Mă’riuţa”, dac㒠nu m㒠înşel...recent revenit㒠la Vişeu......
Georg Hocevar - Locomotiva Mariuta 764.211 este din nou...
https://ro-ro.facebook.com/georg.hocevar/posts/920437158009179
S㒠speră’m c㒠va ajunge la Georg.......locomotiva la care v㒠referiţi !!!! Ar fi pe mă’ini super-bune !!!
 
Cabina:


Am si eu cateva intrebari. stie cineva ce face manerul din poza de mai jos? si oare ce dispozitiv a fost atasat pe partea stanga (se vad tevile mai clar in poza a 2a)


Ce face dispozitivul ala montat langa cazan? teava de jos se vede cum urca in poza a 2a. Cea de sus, aia mai mare, dispare sub rezervor. E o pompa de apa? 
Lz18 a spus:
Ce face dispozitivul ala montat langa cazan? teava de jos se vede cum urca in poza a 2a. Cea de sus, aia mai mare, dispare sub rezervor. E o pompa de apa?

Da, e o pompa de apa care foloseste abur de la cazan (parca la 193 robinetul de alimentare e chiar la domul de abur). In partea inferioara e un furtun asemanator cu cel folosit de pompieri ce permite alimentarea cu apa din surse naturale. Mai pe romaneste din orice parau/balta cu apa curata.
 
Uite, ti-am gasit si o poza cu 193 in timp ce soarbe apa din Putna in 1984 la Moldovita . Asa cum ti-ai dat cred singur seama, teava aia din fata perpendiculara pe cazan permite montarea furtului pe ambele parti, unde era balta....sursa: Mit Dampf Durch Die Karpaten, Florian Hofmeister, Bernd Seiler, pag 80